lupus cerebritt

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-26
lupus cerebritt er et symptom på lupus der hjernevev blir betent, ofte som følge av skader på blodkar. siden lupus fører til at immunforsvaret svekkes, kan cerebritt være faktisk være forårsaket av selve sykdommen. det kan også være forårsaket av en infeksjon, enten i hjernen eller blod, resultater som i hevelse i hjernen. disse infeksjonene kan nå hjernen som følge av traumer eller gjennom bihulene. mer enn halvparten av alle lupus lider utvikle cerebritt til en viss grad, men det kan være vanskelig å diagnostisere.
når lupus cerebritt utvikler, kan det være mild eller svært alvorlig og kan være hodepine, demens og cerebellar ataksi, som forlater kroppen ute av stand til å kontrollere bevegelser på den ene siden. andre symptomer kan omfatte beslag, veldig høyt blodtrykk trykk og slag. i alvorlige tilfeller kan disse symptomene bli livstruende, og en lupus cerebritt pasient bør sees av en lege på regelmessig basis for å holde symptomene under kontroll. den nevrologiske skader forårsaket av cerebritt kan være dødelig.
omfattende testing er ofte nødvendig å foreta en nøyaktig diagnose, fordi tegn til lupus cerebritt kan etterligne andre alvorlige forhold. hjernebetennelse og hevelse kan også være forårsaket av bakteriell meningitt og enkelte typer infeksjoner. mens disse kan kureres med antibiotika og andre medisiner, er det ingen kur for lupus.
det er nødvendig å finne den eksakte årsaken til en lupus cerebritt blusse opp før behandling kan starte. det kan være forårsaket delvis av endringer i den autoimmune system hvor antistoffer feilaktig reagerer på hjernevev og hindrer nevroner, noe som gjør dem ute av stand til å svare. immunkomplekser kan også utløse en betennelsesreaksjon i kroppen, slik at blodårene til å bli betent.
behandlinger for lupus cerebritt avhenger av flere faktorer, inkludert alder og helsen til pasienten. en mildere lupus cerebritt blusse opp kan behandles med steroider eller antibiotika, mens blodfortynnende kan brukes til å behandle mulige blodpropp i hjernen. i mer alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å lindre hjernen abscesser.


Previous:nothing Next:diabetiske sokker

Relaterte artikler


 • vanligste diabetes patofysiologi
 • fekal inkontinens
 • de vanligste årsakene til hip smerter om natten
 • monocular kø
 • tegn på ufruktbarhet
 • interstitiell lungesykdom
 • carotisar ultralyd
 • atypisk trigeminusnevralgi
 • ADHD testing
 • basal kroppstemperatur diagram
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com