monocular kø

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-01-26
en monocular stikkordet er en visuell indikator for dybdesyn som bare krever ett øye. mennesker med synstap på ett øye kan fortsatt stole på disse stikkordene for å navigere i verden, selv om deres dybdesyn vil bli svekket. noen eksempler inkluderer bevegelse parallakse, interposition, og lineær perspektiv. mange av disse stikkordene kan sees i kunstverk, hvor kunstnere stole på visuelle triks for å legge til dybde og tekstur til visuelle scener så seere føler at de ser på en tredimensjonal miljø.
lineær perspektiv, tendens til fjerne linjer å fremstå konvergere, er en viktig monocular kø for dybdesyn. plasseringen av objekter i forhold til disse linjene kan dømmes også. den tilsynelatende konvergens av tog spor på horisonten er et eksempel. bevegelse parallakse, tendensen av fjerne objekter for å bevege seg saktere når folk er i bevegelse, er en annen av de monocular pekepinner folk bruker for å bestemme plasseringen av objektene i miljøet. en person på et tog kan se et fjernt fjell i flere minutter eller timer, mens en strømmast fyker forbi på sekunder. at personen vet at fjellet er lenger unna.
andre monocular pekepinner inkluderer tekstur gradient, hvor teksturene ser mer detaljert og presis når de er nærmere, sammen med atmosfærisk perspektiv. fjerne objekter kan vises fuzzy, blek, eller på annen måte annerledes på grunn av atmosfæriske forstyrrelser som støv, og disse visuelle forstyrrelser kan gi hint om avstanden objekter interposition er en annen monocular cue. øynene antar at hvis et objekt overlapper en annen, er det overlappende objektet lenger unna
hver monocular cue kan hjelpe. hjernen tolker bildet projiseres på netthinne. Selv om verden er tredimensjonale, øynene faktisk ser i to dimensjoner, og hjernen er avhengig av visuelle signaler for å gi tredimensjonale tilbakemeldinger. er andre dybdesyn pekepinner kikkert, krever begge øynene å fikse posisjonen av objekter i miljøet.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom en herniated disk og isjias

Relaterte artikler


 • de vanligste tvangstanker i OCD
 • generalisert epilepsi
 • de vanligste årsakene til hip smerter om natten
 • dødfødsel
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
 • sammenheng mellom autisme og tale
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • vanlige årsaker til fedme i barna
 • atypisk trigeminusnevralgi
 • forholdet mellom vin og diabetes
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com