nyresvikt

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-24
nyrene er vitale organer som tjener kroppen ved å fjerne avfall og giftstoffer, ved å bidra til å holde blodtrykket stabilt, og ved å skape nye røde blodlegemer. nyresykdom ( ESRD ) betyr at nyrene ikke fungerer og vil aldri gjenopprette, og det kan bli mer presist definert som nyrer fungerer ikke på noe mer enn 10 % av kapasiteten. denne tilstanden vanligvis ikke skjer raskt, og mange mennesker lever i årevis med nedsatt men fortsatt fungerer nyrene. slutt skjønt, kan de utvikle seg til ESRD. uten behandling, er denne tilstanden dødelig, men det heldigvis er behandling som kan hjelpe forlenge livet til mange.
pasienter med kronisk nyresvikt kan bli bedt om å se etter flere symptomer på nyresvikt, og disse kan omfatte ingen eller redusert vannlating, tilstedeværelse av blod i avføring, oppkast, og ekstrem trøtthet det er mulig å gå fra å føle utmattet til absolutt utslitt eller forvirret og å forfalle i koma andre kan føle. flulike symptomer, har muskelkramper, eller merke at de får blåmerker veldig lett. uten behandling, ville kroppen stenge helt ned og drepte er resultatet.
det er sikkert behandlingstilbud for de fleste mennesker med ESRD. de kan velge å ha dialyse av to typer, kalt hemodialyse eller peritoneal dialyse. vekselvis, kan nyretransplantasjon være et alternativ.
hemodialyse kan skje på et sykehus eller noen ganger hjemme. det fjerner blod fra kroppen, vanligvis fra et rør koblet til armen, og filtrerer det av avfall før erstattet den tilbake i kroppen via en annen tube. hemodialyse for terminal nyresykdom som må gjøres flere ganger i uken.
peritoneal dialyse bruker en permanent plassert kateter i magen, som er koblet til en bag eller filtrering maskin i intervaller. kroppen får væske kalt dialysatet, som bidrar til å rense blodet, og dette er enten fjernet av bag eller maskin. de forskjellige typer peritoneal dialyse kan diskuteres med lege.
slutt, nyre transplantasjon kan være et alternativ for mange mennesker, men de trenger ikke å ha en donor kamp. familiemedlemmer i svært god helse kan være i stand til å donere en nyre, siden det er mulig å leve med bare én. men dersom årsaken til nyresvikt er en arvelig tilstand, yngre familiemedlemmer risikere sin egen eventuelle helse dersom de donere, som fortjener omtanke. nyretransplantasjon metoder fortsette å forbedre og kan legge år til livet.
det er noen som velger å ikke behandle ESRD. hvis mange livskvalitet saker være presentere, eller hvis en person er eldre, kan de ikke ønsker å behandle tilstanden og kunne ha et levende vil oppgi dette faktum. ennå, for mange andre, bør det være oppmuntrende å vite at svikt i disse vitale organer kan nå løses på flere måter.


Previous:nothing Next:Forskjellen mellom lupus og sklerodermi

Relaterte artikler


 • viral meningitt
 • kompleks PTSD
 • lim capsulitis
 • chondromalacia patellae
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • basal kroppstemperatur diagram
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • anti-streptolysin o
 • de vanligste årsakene til døvhet hos barn
 • burde jeg gå på en rekonvalesenthjem hvis jeg er syk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com