MYOM

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-01-22
en MYOM er en svulst som oftest vokser i eller ut av livmoren og referert til av den mer kjente navn, fibroid. disse svulstene er ikke kreft, og mange kvinner som får dem aldri vet de har dem. i noen tilfeller, flere svulster er til stede, eller en enkelt MYOM vokser ekstremt stor i størrelse og begynner å gi symptomer. det gjentas at fibroids kan være helt symptomfri og så små at de ville være vanskelig å diagnostisere. trenger andre forstørre vesentlig, er lett å visualisere med verktøy som ultralyd, og kan trenge behandling for å bedre fremme komfort.
hvis fibroids er store de kan utøve press på livmoren og blæren. noen kvinner føler behov for hyppig vannlating eller har problemer med helt å tømme blæren eller tarmer. andre kan føle ubehag i bekkenet, og har en følelse av konstant crampiness.
en av de største problemene med tilstedeværelsen av en stor MYOM er risikoen for slik tung blødning som jernmangel eller anemi utvikler. tilfeller av kraftige blødninger og betydelige småblødninger skal bringes til lege oppmerksomhet. I tillegg kan fibroids som vokser utenfor livmoren være festet til den ved en liten forbindelse kalles en stilk, og hvis dette plutselig vendinger, kan ekstreme smerter utvikle seg. mennesker trenger umiddelbar behandling hvis de opplever ekstrem bekkenløsning.
noen ganger tilstedeværelsen av en eller flere større MYOM setter kvinner har større risiko for spontanabort og dette må løses gjennom fjerning av svulster. på den annen side, mange kvinner har muskelknuter og gjennomgår helt friske svangerskap. tilstedeværelsen av disse vekster betyr ikke nødvendigvis at medisinsk intervensjon er nødvendig.
mange kvinner som utvikler fibroids har nok ubehagelige symptomer som nødvendiggjør behandling. i det siste, slik behandling var aggressiv, og hvis fibroids var store, det nesten alltid involvert hysterektomi eller fjerning av livmoren. er det nå effektive behandlingsstrategier som er mindre invasiv. en nyere behandlingsmetode bruker bølger av lyd for å eliminere de muskelknuter i en prosedyre kalt fokusert ultralyd kirurgi.
et annet alternativ for MYOM behandling er å ta medisiner som kan forårsake fibroid vev å krympe. vekselvis, kan kvinner velge kirurgisk fjerning av fibroids, kjent som MYOMectomy. for verste tilfeller, hvor fibroids forårsaker risiko for helse, kan hysterektomi fortsatt bli vurdert, som fjerning av livmoren betyr fibroids kan ikke utvikle noe mer.


Previous:nothing Next:myokarditt

Relaterte artikler


 • svangerskapsdiabetes
 • erytem marginatum
 • trigeminusnevralgi årsaker
 • helserisiko
 • de vanligste årsakene til døvhet hos barn
 • hva gjør en pediatrisk oftalmolog do
 • peak flow meter
 • utstrålende ryggsmerter
 • cluster b personlighetsforstyrrelse
 • sammenheng mellom kløe og sykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com