kompleks PTSD

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-22
personer diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse ( PTSD ) har vanligvis hatt en kortvarig traumatisk hendelse som for eksempel en bilulykke. psykisk helsearbeidere har begynt å tildele en diagnose av kompleks PTSD til dem som har opplevd traumatiske hendelser som ble gjentatte eller kronisk. langsiktig vold, seksuell eller fysisk mishandling, eller blir holdt i fangenskap er alle traumatiske opplevelser knyttet til komplekse PTSD. symptomer på denne typen PTSD inkluderer problemer å håndtere følelser, endringer i bevissthet og personlige relasjoner, og et forvrengt syn på seg selv og gjerningsmannen.
en person med kompleks PTSD kan også vedta en forvrengt syn på gjerningsmannen. det kan være en følelse av fullstendig hjelpeløshet og mangel på strøm selv etter at gjerningsmannen har blitt fengslet eller straffet. forholdet gjerningspersonen kan også bli en besettelse.
regulere følelsesmessige reaksjoner blir en vanskelig oppgave for mennesker med denne formen for PTSD. depresjon og suicidale tendenser er ofte kombinert med utbrudd av raseri. fortrengte minner, flashbacks og dissosiasjon kan også manifestere seg.
symptomene på komplekse PTSD vil gjøre det vanskelig for en person å dyrke sunne relasjoner med andre. tendensen til å selv isolere kan begrense en eventuell utbygging av personlige relasjoner. være generelt mistillit til andre mennesker presanger en annen hindring for de med denne typen av PTSD.
de behandlinger for klassiske PTSD anses å være like effektive for kompliserte PTSD, men gjenopprettingsprosessen for sistnevnte tilstanden kan bli forlenget. antidepressiva og angstdempende medisiner er ofte foreskrevet sammen med prazosin, et stoff som bidrar til å undertrykke mareritt. psykoterapi kan også være en effektiv måte å identifisere og korrigere selvdestruktiv atferd og tankemønstre.
enhver person som har vært vitne til eller opplevd en kortsiktig eller langsiktig traumatisk hendelse bør vurdere å søke hjelp fra en mental helsepersonell. hvis venstre ubehandlet, kompleks PTSD kan bli ødeleggende. mange lider er en større risiko for selv- medisinering ved å misbruke stoffer eller bevisst selvskading.


Previous:nothing Next:elastography

Relaterte artikler


 • beste måten å takle fibromyalgi tretthet
 • Hva bør jeg se etter i en Reiki massasje bord
 • i en førstehjelp kabinett
 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
 • de vanligste årsakene til underarm lukt
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • junctional rytme
 • de vanligste årsakene til alvorlig hæl smerter
 • symptomene på en vitamin B6-mangel
 • hva som forårsaker vannkopper
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com