Forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-21
begreper som 'single betaler helsetjenester "og" universelle helsetjenester ' er ofte kastet rundt, spesielt i et valgår. noen mennesker er under inntrykk av at disse begrepene er synonyme, men det er en tydelig forskjell mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester som er svært viktig å forstå. mens begge systemer vanligvis er myntet på å gjøre helse dekning mer tilgjengelig for folk, fungerer de på litt forskjellige måter.
universell helsetjenester er helse-dekning for alle. i noen tilfeller er en helsevesen både singel betaleren og universell, NHS, for eksempel, dekker alle britiske borgere i andre tilfeller, bruker et universelt helsesystem en rekke kilder for å gi dekning, kombinerer statlige fond, private. forsikringsselskaper og så videre for å sikre at ingen borgere falle gjennom sprekkene. dette er en viktig forskjell mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester, med noen folk hevdet at bruk av en rekke kilder til finansiering er ikke effektiv.
det er også mulig for en helsevesen å være singel betaleren, men ikke universell. det amerikanske Medicare -systemet som dekker eldre er et utmerket eksempel på denne typen enkelt betaler systemet. i dette tilfellet, når eldre får helsetjenester behandling, betaler regjeringen for det med Medicare midler. for å være kvalifisert for inkludering i denne ene betaleren systemet, må seniorer også møte flere kriterier.
forstå forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester kan tillate deg å være mer informert i diskusjoner om helsetjenester i ditt område. i USA spesielt, har forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester vært en stor stikke punktet i mange politiske kampanjer, med folk antyder ulike blandinger av disse systemene for å møte helsetjenester behov for det amerikanske folk.
fleste første verdens land har en universell helsevesen for å sikre at alle sine borgere er dekket. noen av disse systemene er også singel betaleren, med mange helsetjenester reformatorer ønsker å single betaleren universelle systemer som en modell, og hevder at de er den mest effektive og kostnadseffektive. når man ser på alle forslag til helsetjenester plan for din region i verden, kan du ønsker å beholde forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester i tankene.


Previous:nothing Next:vaskulære misdannelser

Relaterte artikler


 • selvforsvar klasse
 • tidlig menopause symptomer
 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • basal kroppstemperatur diagram
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • herpes lesjoner
 • biopsi tang
 • åndelige affirmasjoner
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
 • dødfødsel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com