vaskulære misdannelser

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-21
vaskulære misdannelser, også kalt medfødte vaskulære misdannelser ( cvms ), er unormalt i dannelsen av blodkar. om de er nesten alltid medfødt, eller tilstede ved fødselen, har det vært sjeldne tilfeller når vaskulære misdannelser ha blitt forårsaket av traumer eller knyttet til en nevrologisk lidelse. flere typer cvms eksisterer, inkludert arteriovenøse misdannelser, kapillære misdannelser, lymfatiske misdannelser, venøse misdannelser, og kombinerte vaskulære misdannelser. disse vanligvis tar form av blodårer klynger og kan forårsake avvik i blodstrømmen. vaskulære misdannelser er delt inn i to grupper, rask flyt og treg flyt, basert på forekomsten av blodstrømmen gjennom lesjonen.
AVM er spesielt farlig fordi det er delikat og utsatt for blødning. dersom lesjon oppstår i hjernen, kan blødning forårsake en dødelig slag. disse vaskulære misdannelser vanligvis presentere noen symptomer, eller muligens ingen i det hele, og er ofte diagnostisert etter at lesjonen er ødelagt og forårsaket skade, for eksempel lammelser eller død, for å kroppen. mindre alvorlige symptomer kan være hodepine, nevrologiske lidelser, og beslag. legene kan behandle en AVM ved å fjerne fornærmende klyngen av blodkar med kirurgi, unntatt det fra resten av sirkulasjonssystemet gjennom embolisering, eller med vilje skade blodårene rundt såret med radiosurgery å føre til at blodårene til å stenge og kutte AVM.
en kapillær misdannelse, eller portvin flekken, kan diagnostiseres ved synet, som vises som en rød eller rosa fødselsmerke som kan vises i små eller store flekker. dette er forårsaket av tilstedeværelsen av unormalt stor blodkar i et gitt område. hvis tilstede på pannen, øyelokket, er portwine flekker forbundet med Sturge-Weber syndrom, og merker over ryggraden er knyttet til Cobb syndrom. lesjoner kan vokse og mørkere over tid, til slutt skaper lumpiness på huden, mens andre kan falme i en alder av ett år. laser terapi brukes til mer overfladiske vaskulære misdannelser, og kirurgi er nødvendig for utvekster og dypere vev kapillære malformasjoner.
en venøs misdannelse kan også vise synlige symptomer, vanligvis av myk, rød eller blå, klumpete hud. dette er forårsaket av mangel på glatt muskulatur i venene som gjør dem unormalt utvidet. foruten kosmetikk, kan venøse misdannelser blodpropp eller brått blø, forårsake alvorlige komplikasjoner. disse vaskulære misdannelser kan behandles med kirurgisk fjerning, laser terapi, komprimering plagg, eller sclerotherapy, hvor en irriterende injiseres i et forsøk på å krympe de berørte årer.
lymfatiske misdannelser er også fysisk synlige, presentere en forstørret struktur, for eksempel en tå eller leppe, eller en boble på huden. dette er forårsaket av demping av væske gjennom lymfesystemet inn i blodårene, produsere en opphopning av væske i lymfekar. komplikasjoner kan inkludere pustevansker hvis plassert i luftrøret, infeksjon på grunn av lekkasje av lymfe, eller Gorham syndrom hvis beliggenhet nær et bein, noe som kan føre til tap av beinmasse. behandlinger er like de for venøs misdannelser.
kombinerte vaskulære misdannelser omfatter mer enn én type fartøy misdannelser. disse vanligvis påvirke lemmer, men kan være til stede i noen del av kroppen. komplikasjoner og behandling varierer avhengig av plasseringen av abnormitet og hvilke typer misdannelser er til stede. kombinert vaskulære misdannelser er diagnostisert gjennom magnetic resonance imaging ( MRI ), computertomografi (CT ) skanner, røntgen, og sonograms.


Previous:nothing Next:mindre sår

Relaterte artikler


 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • carotisar ultralyd
 • junctional rytme
 • astma handlingsplan
 • basal kroppstemperatur diagram
 • symptomene på en vitamin D overdose
 • lege-pasient privilegium
 • holistisk helse
 • hva som forårsaker fanget nerver
 • polyartritt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com