mindre sår

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-01-21
et sår er en skade der huden er brutt. en mindre sår er en skade som kan generelt bli tatt vare på uten profesjonell medisinsk hjelp. dette betyr ikke at såret ikke krever noen behandling, men. når en person blir skadet, selv litt, bør hun være sikker på å rense og beskytte det skadede området. elementer som kan være nødvendig for å riktig behandle skaden omfatter bandasjer, førstehjelp krem og sunblock.
noen sår kan se mindre, men de hvis de blør i mer enn 10 minutter, kunne det være en indikasjon på at de ikke er. å stoppe en mindre sår fra blødning, er det vanligvis bare nødvendig å plassere et stykke steril eller ren materiale over det og press. gang flyten av blod stopp, er det viktig å rense såret umiddelbart. dette kan gjøres med rent, rennende vann og såpe. noe rusk i såret bør fjernes helt.
en mindre sår trenger generelt å være dekket i hvert fall de to første dagene. en steril bandasje er vanligvis den beste dressingen er det imidlertid viktig å sørge for en skitten såret er ikke kledd. for de første to dagene, bør sårene også rengjøres flere ganger per dag og ferske bandasjer bør brukes.
hvis en person har et mindre sår som vises hovne i flere dager, bør hun ikke få panikk. viss grad av betennelse er normalt når en person blir skadet. førstehjelp krem kan brukes for å redusere hevelsen. denne type produkter er også nyttig i å hjelpe forebygge smitte og redusere mengden av arrdannelse.
personer med diabetes må være ekstra forsiktige, selv når de arbeider med mindre sår. Dette gjelder spesielt hvis såret er et sår på foten. medisinske fagfolk advarer om at diabetikere får amputasjoner på priser drastisk høyere enn andre individer. dette skjer fordi de opplever mindre skader som er savnet, og lov til å eksistere uten forsvarlig omsorg.
omsorg for små sår kan også innebære solbeskyttelse. bruk av solkrem er vanligvis anbefales for flere måneder etter en skade er oppstått. ellers, kan sola misfarge mindreårig sår og gjøre det mer skjemmende enn den ville være.


Previous:nothing Next:er Sengevæting arvelig

Relaterte artikler


 • de vanligste tvangstanker i OCD
 • diabetes insipidus symptomer
 • bekkenbunnen
 • sammenheng mellom kløe og sykdom
 • burde jeg gå på en rekonvalesenthjem hvis jeg er syk
 • Hva bør jeg se etter i en Reiki massasje bord
 • hva som forårsaker vannkopper
 • fotdeformitet
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com