ekstrakorporal membran oksygenering

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-20
ekstrakorporal membran oksygenering eller ecmo er en måte å støtte hjertet og lungene for folk som er alvorlig syke. sin vanligste programmet er i pediatriske innstillinger, men det kan også brukes for voksne. ecmo ble tilpasset fra hjertet-lunge bypass maskiner av Dr. Robert Bartlett ved University of Michigan sykehus i 1970, og i motsetning til bypass den kan brukes for lengre perioder av gangen, men omstendelig bruk er forbundet med høyere grad av komplikasjoner.
to typer ekstrakorporal membran oksygenering eksisterer, og disse kalles pulmonal arteriell, og pulmonal venøs ( VA og VV ). va ecmo fjerner blod fra en åre og returnerer det til en arterie, utenom hjertet. dette gir støtte for hjerte og lunger. vv ecmo fjerner blod fra en åre og returnerer det til en blodåre, og dette har en tendens til brukes mest når bare lungene blir kompromittert. i begge typer folk kan forvente å se to katetre og kanyler festet til kroppen, en å fjerne blod, og en retur det.
bruk av ekstrakorporal membran oksygenering kan bli oppmuntret under mange omstendigheter. noen av grunnene til det kan brukes omfatte alvorlig kompromiss av lungene, venter på hjerte /lunge transplantasjon, hjerte transplantasjon eller hjertekirurgi, umodenhet i lungene, mekonium aspirasjon syndrom og pneumothorax. antall dager en person kan bruke på ecmo varierer og kan også avhenge av mennesker tåler behandlingen.
risikoen for ecmo inkluderer rikelig blødning eller dannelse av blodpropper. heparin, en antikoagulerende, må brukes til å sørge for at blodet ikke koagulere i maskinen. denne bruken, særlig i svært små barn, oversetter til en forhøyet risiko for blødning i hjernen. dette er grunnen, selv om ecmo anses effektiv terapi, det er også ansett som en terapi siste utvei.
høyt utdannede perfusionists nøye tilsyn folk på ecmo maskiner. ikke alle sykehus har disse maskinene tilgjengelige fordi de kan bare brukes når en perfusionist finnes for å betjene dem og gjøre enkelte pasienten tolerer behandlingen. ecmo behandling er mest vanlig i høyere nivå fasiliteter.
mens ekstrakorporal membran oksygenering kan sees på som en god ting som kan øke overlevelsen med noen vilkår, er det ikke alltid møtt med entusiasme, spesielt av foreldre som nyfødte gjennomgå det. ecmo behandling er vanskelig på foreldre, som kanskje ikke er stand til å holde eller amme sine barn i mange dager. De kan imidlertid, berøring, slag og snakke med sine nyfødte eller små barn, og dette er svært oppmuntret.


Previous:nothing Next:cluster b personlighetsforstyrrelse

Relaterte artikler


 • hvorfor er anoreksi for vekttap usunt
 • karriere psykolog
 • Fournier koldbrann
 • q feber
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • rettsmedisinske odontologi
 • fotdeformitet
 • ulike typer encefalomyelitt
 • atypisk trigeminusnevralgi
 • hva som forårsaker væske på kneet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com