cluster b personlighetsforstyrrelse

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-01-20
personlighetsforstyrrelser er en type psykisk lidelse. lidelser er organisert etter lignende egenskaper inn i undergrupper kalt klynger. det er tre klynger av personlighetsforstyrrelser, cluster en personlighetsforstyrrelse, cluster b personlighetsforstyrrelse og cluster C personlighetsforstyrrelser. en person med en klynge b personlighetsforstyrrelse kan karakteriseres som svært dramatisk og egosentrisk. typer klynge b personlighetsforstyrrelse omfatter histrionic, narsissistisk, antisosial og borderline.
narsissistisk cluster b personlighetsforstyrrelse er oppkalt etter den greske mytiske figuren Narcissus, som forelsket seg i sitt eget speilbilde i en dam og døde fordi han ikke kunne rive seg løs fra stirrer på sitt eget speilbilde i beundring. mennesker som har narsissistisk personlighetsforstyrrelse har en overdrevet følelse av selvhøytidelighet og vil ligge om deres prestasjoner. de har en følelse av rett, kan tro at andre er misunnelige på dem, og viser en manglende respekt for andres følelser, ideer, og mål. de som har narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan behandles med medikamenter og psykoterapi.
menn er mer sannsynlig enn kvinner til å ha antisosial cluster b personlighetsforstyrrelse, som har blitt kalt antisosiale eller psykopatisk personlighetsforstyrrelse i fortiden. folk som har antisosial personlighetsforstyrrelse kan ligge konstant, har problemer med å kontrollere impulsive atferd, kan være aggressiv, og kan ha en historie å komme i trøbbel med loven i tillegg trenger de med antisosial atferd lidelse ikke bryr seg om akkurat. eller feil og kan ha vanskeligheter med å holde nede en jobb. de som har antisosial oppførsel lidelse er vanskelig å behandle delvis fordi mange av dem tror ikke at det er noe galt med måten de oppfører seg.
kvinner er mer sannsynlig enn menn for å ha borderline klynge b personlighet uorden. folk som har borderline personlighetsforstyrrelse frykter å være alene. mens en person som har antisosial personlighetsforstyrrelse kan pålegge aggresjon mot andre, er en person som har borderline personlighetsforstyrrelse mer sannsynlig å være aggressiv mot seg selv. i ekstreme tilfeller kan de med denne typen personlighetsforstyrrelse bli paranoid eller hallusinere. borderline personlighetsforstyrrelse er behandlet med psykoterapi og medikamenter.


Previous:nothing Next:anti-streptolysin o

Relaterte artikler


 • mulige hivtest resultater
 • bilateral ganespalte
 • carotisar ultralyd
 • atypisk trigeminusnevralgi
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
 • sentral fedme
 • sammenheng mellom søvnapné og narkolepsi
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • glycobiology
 • forskjellige typer ansikts skader
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com