iatrogenesis

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-01-19
iatrogenesis refererer til skade for helse forårsaket av medisinsk behandling eller medisinsk personell. årsaker inkluderer uaktsomhet, feil sanitær, medisinsk feil, dårlige medisinske prosedyrer, mangel på medisinsk informasjon, feildiagnostisering, bivirkninger av legemidler, og legemiddelinteraksjoner. helseproblemer og symptomer forårsaket av iatrogenesis kalles iatrogenisk gjenstander. historisk, var iatrogenesis en viktig årsak til dødelighet på grunn av dårlige sanitærforhold av leger og deres uvitenhet kimen teorien om medisin. dette har blitt sterkt lindres i moderne tid, men iatrogenesis fortsatt en viktig årsak til sykdom og død.
iatrogenesis kan være forårsaket av feil eller forsømmelse av medisinske fagfolk på andre måter. feil i diagnose kan føre til unødvendige medisinske prosedyrer eller hos pasienter som gitt unødvendige medikamenter som kan ha alvorlige bivirkninger. iatrogenesis kan være forårsaket av kirurgiske feil, for eksempel utføre en prosedyre på feil pasient, utføre en prosedyre feil, opererer på feil del av kroppen, eller forlater et objekt, for eksempel et kirurgisk svamp, inne i pasienten.
sykehuspasienter som blir liggende igjen i samme stilling for lenge kan utvikle trykksår, bedre kjent som liggesår, som kan forårsake alvorlig skade og føre til potensielt dødelige infeksjoner. medisinske feil kan føre til det som kalles en kaskade effekt. denne effekten er der en første feil i diagnostikk eller behandling forårsaker helseproblemer eller utseendet på helseproblemer som fører til ytterligere medisinske prosedyrer som i sin tur føre til ytterligere skade pasientens helse.
noen iatrogenesis er psykologisk opprinnelse. mye som når helsen til en pasient som får placebo noen ganger bedre på grunn av pasientens tro på at placebo er ekte medisin, kan pasienten faktisk lider symptomer på sykdommer og lidelser de ikke har fordi deres lege har overbevist dem om at de er rammet av den grunn en diagnostisk feil. iatrogenisk gjenstander også inkluderer " sykdommer 'opprettet av og diagnostisert av leger som ikke egentlig eksisterer naturlig, for eksempel« hystero-epilepsi ", og er i stedet et produkt av vrangforestillinger om årsakssammenheng eller hvordan kroppen fungerer, eller av legens kulturelle miljø. . grunn av kraften i forslaget, kan dette resultere i tilsynelatende ekte tilfeller av ikke-eksisterende sykdommer og lidelser


Previous:nothing Next:atomoksetin

Relaterte artikler


 • bekkenbunnen
 • fosterets skjerm
 • de ulike øyeinfeksjon symptomer
 • hva som forårsaker underarm svett
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • iatrogenesis
 • hyperkalsemi
 • de pectorals
 • karriere psykolog
 • effekten av diabetes på øynene
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com