hydrothorax

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-01-18
en hydrothorax er en medisinsk tilstand hvor pleurahulen, mellomrommet mellom lungene og brystet, fyller opp med en blek, gul og gjennomsiktig væske. denne væsken er kjent som serøs væske, og normalt serverer funksjon smøring av lungene slik at de kan bevege seg fritt. overflødig væske fører til at lungene å komprimere, og dette fører til smertefulle og vanskelig å puste, kalt dyspné. dette tilstand også fører til en mangel på lunge høres når du lytter med stetoskop, ofte et resultat av en underliggende lidelse.
den viktigste årsaken til en hydrothorax er vanligvis et problem med leveren kalles skrumplever. i skrumplever, er leverfunksjonen redusert med arrdannelse, nodule dannelse, og fibrose, som alle er et resultat av leveren reparere seg selv etter skaden gjort av alkoholisme, hepatitt B, og fet-leversykdom og andre årsaker. det er ukjent nøyaktig hvordan skrumplever fører til hydrothorax, men det antas at feil i leveren fører en ubalanse i væske i kroppen, og at overskytende kan dukke opp i lungene.
behandle en hydrothorax presenterer flere problemer. det største hinderet er at mesteparten av tiden, er det hydrothorax resultatet av de siste fasene av leversykdom. det er ikke ofte anbefales at væsken skal fjernes fra lungene med en kiste tube, så det vil ikke stoppe strømmen av overflødig væske. den underliggende årsaken må fikses, noe som vanligvis betyr en levertransplantasjon. foruten å være risikabelt, er det ofte vanskelig å finne en donor for en levertransplantasjon.
det er en annen prosedyre, kjent som en transjugular intrahepatisk portosystemic shunt (TIPS), som kan utføres for å fikse en hydrothorax og er tryggere enn en transplantasjon. en tips prosedyre innebærer å lage en passasje, eller shunt, fra de to største venene i leveren som omgå arrdannelse og gjør at blodet til å flyte jevnt gjennom leveren. dette reduserer den samlede trykket og minsker væske bygge opp. selv om det reduserer roten av problemet, er det en fare for at leveren selv vil bli skadet av tips prosedyren.


Previous:nothing Next:Forskjellen mellom artralgi og myalgi

Relaterte artikler


 • de vanligste årsaker til diaré hos eldre
 • tegn på ufruktbarhet
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
 • vanligste årsakene til leddsmerter og svakhet
 • hemofili A
 • de pectorals
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • årsakene til gonoré
 • den vanligste røde øye lokker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com