Forskjellen mellom artralgi og myalgi

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-18
artralgi er navnet på smerte afflicting sammenføyningene. myalgi er navnet for smerten påvirker musklene. artralgi og myalgi begge har greske røtter i navnet, med arthro-mening joint, myo-mening muskel, og ⠀ " algos mening smerte. begge er også symptomer på andre tilstander, som det finnes et stort antall som kan resultere i felles eller muskelsmerter.
også kan leddsmerter være resultatet av en forvridning, der et bein er trukket ut av sin felles, slik som humerus inn glenoid hulrom av scapula i skulderleddet. ofte reparasjon av en slik skade fører til en større grad av artralgi enn skaden selv. et eksempel på dette kan være betennelse som følge av å skyve en forstuet humerus tilbake i kontakten sin.
andre årsaker av artralgi inkluderer sykdom. disse kan inkludere et bredt spekter av plager fra Lyme sykdom til sklerodermi til sarcoidoisis. som leddene er laget av bein, brusk eller annen fibrøst vev demping beina fra hverandre, en sac inneholder synovial væske inni en membran, og gjennomtrengende blodkar å ernære de felles, mange plager som påvirker bein, bindevev, og blod kan føre til leddsmerter.
mange kroppslige systemer er involvert i en joint. på grunn av dette, kan mange tilstander skape både artralgi og myalgi som symptomer. en tilstand som dette er fibromyalgi, en sykdom karakterisert ved muskelsmerter, følsomhet for press, og stivhet i ledd blant andre symptomer.
myalgi kan også være forårsaket av en rekke plager og skader. sykdommer resulterer i myalgi inkluderer virus som influensa, andre infeksjoner som malaria og kroniske sykdommer som lupus. enkle elektrolyttforstyrrelser er en annen årsak til muskel smerter. kroniske og akutte muskelskader er de vanligste årsakene til muskelsmerter. disse inkluderer belastningsskader som senebetennelse, så vel som de som følge av en stump traume som en hamstring pull eller rift. ofte disse skadene føre til både artralgi og myalgi som sener av skadet muskler sted stress på leddene som de fester.


Previous:nothing Next:de vanligste symptomene på en intestinal brokk

Relaterte artikler


 • trigeminusnevralgi årsaker
 • bilateral ganespalte
 • hva som forårsaker underarm svett
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • blodplate lidelser
 • fekal inkontinens
 • i en førstehjelp kabinett
 • symptomer på Parkinsons sykdom
 • gjenkjenne bronkitt hos spedbarn
 • basal kroppstemperatur diagram
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com