Hva skjer med hormoner under svangerskapet

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-01-13
det er mange forandringer i en kvinnes hormoner under svangerskapet, men en av de mest kritiske er produksjonen av humant choriongonadotropin ( hCG ). foruten en savnet periode, er tilstedeværelsen av dette hormonet en primær indikasjon på graviditet. når leger utfører graviditetstester eller kvinner tar i hjemmet graviditetstester, prøver de å oppdage dette hormonet ved høye nok nivåer for å indikere graviditet. progesteron er også viktig under graviditet, og økning i hormonet tjene til å hindre sammentrekninger og redusere produksjonen av hormonet prostaglandin. østrogennivået også stiger når en kvinne forventer, hjelper som forbereder kroppen til fødselen, øker livmor blodstrømmen, og stimulerer produksjonen av en annen viktig hormon som heter prolaktin.
når man diskuterer endringer i hormoner under svangerskapet, er progesteron vanligvis nevnt. under en graviditet, progesteron nivåene stiger gradvis. dette hormonet, som i hovedsak produseres av morkaken, arbeider for å hindre sammentrekning av livmoren og redusere produksjon av prostaglandiner. prostaglandin er et stoff som er produsert av likene av både menn og kvinner. det stimulerer sammentrekninger og blir noen ganger gitt til gravide kvinner i den hensikt å forberede livmorhalsen til fødselen.
østrogen er også blant de hormonene som stiger i løpet av svangerskapet. hovedsakelig produsert av morkaken, har østrogen viktige roller å spille i å øke blodgjennomstrømningen i livmoren og stimulerer produksjonen av hormonet prolaktin. øker i prolaktin under svangerskapet tjene til å forberede kroppen for amming etter fødsel.
endringer i hormonene under svangerskapet kan være en primær faktor i det emosjonelle omveltninger som er felles for gravide kvinner. for eksempel, er det vanlig for en gravid kvinne å ha perioder med følelsen glad for at vike til gråt og tristhet grunner som er vanskelige å fatte. noen ganger gråter oppstår under svangerskapet ikke på grunn av tristhet, men på grunn av en kvinnes glede over å være gravid. Selv om dette kan også oppstå som et resultat av sann lykke, endringer i hormoner er en innflytelse.


Previous:nothing Next:hemofili A

Relaterte artikler


 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • subacromial bursitt
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • om av hepatittvirus
 • herpes lesjoner
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • okulær toksoplasmose
 • i en førstehjelp kabinett
 • Hjem fetal Doppler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com