trigeminusnevralgi årsaker

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-12
trigeminusnevralgi, også kalt tic douloureaux, er en medisinsk tilstand som forårsaker alvorlige ansikts smerter på grunn av irritasjon i trigeminusnerven. denne smerten er vanligvis oppleves som plutselige elektriske sjokk følelser og antas av mange å være den mest uutholdelige type menneskelig smerte. eksakte trigeminusnevralgi årsaker ikke alltid funnet, selv om folk som har visse medisinske tilstander, som for eksempel multippel sklerose, synes å være mer utsatt for å utvikle denne smertefulle lidelsen. andre årsaker kan omfatte komprimering av trigeminusnerven og aldring. behandlingstilbud for trigeminusnevralgi omfatte medisiner, terapi, og i noen tilfeller kirurgi.
multippel sklerose er en sykdom som rammer ryggmargen og hjernen. denne sykdommen fører til at myelin skjede rundt ulike nerver av kroppen til å slite. når denne sykdommen prosessen påvirker dekning av den femte hjernenerven kan trigeminusnevralgi utvikle.
mens trigeminusnevralgi årsakene kan diagnostiseres i noen tilfeller, er det mange flere saker der legene ikke finner en eksakt årsak. trigeminusnevralgi har ingen kur, så behandlingen er rettet mot å prøve å kontrollere symptomer, slik at den lidende kan fungere så normalt som mulig. uavhengig av spesifikke trigeminusnevralgi årsaker, behandling er vanligvis de samme.
reseptbelagte medisiner er ofte brukt i et forsøk på å redusere smerte og brennende forårsaket av trigeminusnevralgi. visse typer anfall medisiner og antidepressiva har vist seg å hjelpe noen pasienter. reseptbelagte smertestillende medisiner kan noen ganger brukes sammen med andre medikamenter. noen pasienter kan ha nytte av støttegrupper eller psykologisk terapi for å lære å mestre metoder for å håndtere kroniske smerter forårsaket av trigeminusnevralgi. i alvorlige tilfeller der reseptbelagte medisiner ikke har vært vellykket, kan kirurgi utføres for å døyve en del av trigeminusnerven for å gi smertelindring, selv om noen grad av ansikts nummenhet kan være en permanent bivirkning av denne type kirurgi.


Previous:nothing Next:effekten av diabetes på øynene

Relaterte artikler


 • carotisar ultralyd
 • prenatal klinikken
 • tips : Velge en kiropraktor
 • de vanligste årsakene til underarm lukt
 • forskjellige typer ansikts skader
 • arrdannelse alopecia
 • hva som forårsaker bryst ømhet før en periode
 • ADHD testing
 • tidlig menopause symptomer
 • i en førstehjelp kabinett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com