effekten av diabetes på øynene

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-01-12
effekten av diabetes på øynene innebærer ofte flere typer retinopati, eller forhold som påvirker netthinne av øynene, og makulopati, betingelser som påvirker makula. ulike typer diabetes kan også påvirke hvilken type øye sykdom oppstår, slik som i tilfelle av proliferativ diabetisk retinopati som er relativt sjelden og oftest rammer dem som lider av type I diabetes. spesielt i ukontrollerte tilfeller av diabetes med vilt varierende blodsukkernivå, synstap er vanlig som følge av grå stær. endring blodsukkernivå kan også påvirke øyet linse, noe som resulterer i tåkesyn som kan forandre på alvorlighetsgraden i løpet av dagen. ikke alle mennesker er rammet av diabetes erfaring eventuelle uheldige endringer i deres visjon eller øyehelse.
det er 3 hovedformer for retinopati anses å være effekter av diabetes på øynene inkludert diabetisk retinopati, bakgrunn diabetisk retinopati, og proliferativ diabetisk retinopati. i tilfeller av diabetisk retinopati, lekker og blokkeringer oppstår i det lille blodet fartøy i øynene, og til slutt føre til irreversible visjon tap av varierende alvorlighetsgrad. Bakgrunnen diabetisk retinopati er den vanligste typen av retinopati, og det er preget av mindre alvorlige blokkeringer og lekkasjer enn diabetisk retinopati. visjonen om pasienten er svært sjelden berørt og folk flest er klar over tilstanden. med proliferativ diabetisk retinopati, er de store blodårene i øynene blokkert og kroppen kompenserer ved å prøve å produsere nye skip, som er svake, vokser i feil steder, og ikke klarer å gjenopprette riktig visjon funksjon.
spesielt for pasienter med ukontrollert blodsukkernivå, kan objektivet problemer signalisere effekten av diabetes på øynene. det er ikke uvanlig for ekstreme endringer i blodsukkernivået til å skape endringer i visjonen som kan svinge så raskt som flere ganger på en dag. når denne typen situasjon oppstår i lang tid, fører det ofte katarakt å utvikle seg på øyelokket linsene. katarakt er lette å kjenne igjen, som de produserer en skyet film over overflaten av øyet, seriøst svekke visjon.
en annen mulig effekt av diabetes på øynene er tilstedeværelsen av makulopati, en tilstand av retinopati som påvirker makula av øyet i stedet for blodårene. denne øyesykdom endrer synet fra midten av øyet, og den utsatte person har ofte problemer med å skille fine detaljer som liten skrift eller til og med detaljene i ansiktet til en person i det fjerne. det ikke effekt sidesynet, og blir ofte behandlet med laser kirurgi for å bevare så mye av pasientens syn som mulig.


Previous:nothing Next:symptomene på en vitamin D overdose

Relaterte artikler


 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • arrdannelse alopecia
 • de vanligste årsakene til underarm lukt
 • lim capsulitis
 • symptomene på en vitamin D overdose
 • trygg havn lover
 • den vanligste røde øye lokker
 • de ulike metodene for skulder styrking
 • sammenheng mellom søvnapné og narkolepsi
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com