ovarialt hyperstimuleringssyndrom

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-09
ovarialt hyperstimuleringssyndrom er en tilstand der eggstokkene bli smertefullt og hovent, og det er vanligvis forårsaket av fruktbarhet medikamentell behandling. det antas at denne tilstanden er ofte forårsaket av legemidler som kalles gonadotropiner. gonadotropiner er hormoner som blir brukt å bidra til å stimulere eggproduksjon i eggstokkene. andre symptomer på tilstanden inkludere vektøkning og overdreven hår vekst.
ovarialt hyperstimuleringssyndrom er vanligvis ikke betraktet som en alvorlig tilstand, men i noen tilfeller symptomene kan gå utover hevelse og smerte. når kvinner blir gravide mens de lider av syndromet, men symptomene er vanligvis mer alvorlig, og ofte varer lenger. milde symptomer kan være kvalme, oppkast og diaré. mer alvorlige symptomer inkluderer ofte vektøkning, pustevansker, og vannretensjon. det er også noe som tyder på at kvinner som har ovarialt hyperstimuleringssyndrom kan ha en økt risiko for spontanabort.
noen kvinner er en mye høyere risiko for å utvikle ovarialt hyperstimuleringssyndrom. høyere risiko grupper inkluderer yngre kvinner, kvinner som har høye nivåer av østrogen, og kvinner hvis kroppsvekten er under normalt nivå. i tillegg kvinner som tidligere har hatt andre hormon relaterte ovarian lidelser er også høyere risiko for å utvikle tilstanden. . .
i sjeldne tilfeller kan kvinner som utvikler ovarialt hyperstimuleringssyndrom lider livstruende komplikasjoner en av de mest farlige komplikasjoner er blodpropp, som kan forekomme i store arterier andre komplikasjoner kan omfatte eggstokkreft rupturing og luftveier og nyresvikt. Det er anslått at mindre enn 2% av kvinner med tilstanden vil lide livstruende komplikasjoner.
kvinner som er involvert i fertilitetsbehandling hjelp gonadotropiner er typisk overvåkes for tegn på ovarialt hyperstimuleringssyndrom. den bruk av ultralydundersøkelser og andre diagnostiske enheter typisk hjelpe legene avgjøre om det er noen hevelse oppstår i eggstokkene. tilstanden vanligvis går unna uten ekstra behandling, men smertestillende medikamenter er ofte foreskrevet inntil symptomene avtar.


Previous:nothing Next:Forholdet mellom graviditet og peler

Relaterte artikler


 • viral meningitt
 • carotisar ultralyd
 • den vanligste røde øye lokker
 • akutt encefalitt
 • hva som forårsaker vannkopper
 • åndelige affirmasjoner
 • årsakene til gonoré
 • de ulike metodene for skulder styrking
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • fosterets skjerm
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com