okulær toksoplasmose

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-01-07
Toksoplasmose er en sykdom som skyldes infeksjon med en parasitt, en mikrobe som bare kan overleve ved å leve i sin vertens vev, kjent som Toxoplasma gondii. parasitten kan være ervervet gjennom å spise ukokt kjøtt eller kontakt med katten avføring, og ufødte babyer kan plukke opp smitte fra sine mødre. okulær toksoplasmose er en av de skjemaene som parasittinfeksjon kan ta, hvor det involverer øynene, forårsaker betennelse og skade. i alvorlige tilfeller kan synstap resultere. okulær toksoplasmose kan behandles ved hjelp av antibiotika og steroider, men det er ikke mulig å reversere øyeskader når den har oppstått.
i en sunn voksen, resulterer toksoplasmose typisk i en mild sykdom, med symptomer som hovne kjertler og utslett. okulær toksoplasmose kan utvikle seg, men det er mer vanlig i forbindelse med medfødte infeksjoner, som begynner i livmoren. babyer som plukker opp sykdommen fra sine mødre på begynnelsen av en graviditet er vanligvis mer alvorlig rammet. noen ganger infeksjonen kan være dødelig eller barnet kan bli født med hjernen unormalt så vel som å være på risiko for å utvikle øyebetennelse av okulær toksoplasmose.
okulær toksoplasmose forårsaker betennelse i netthinnen, den delen av øyet som sanser lys, og årehinnen, en støttende lag av vev som inneholder blodårer som forsyner det indre øyet. betennelsen fører til skader og arr, som kan føre til hel eller delvis tap av syn, eller forhold som en myse, en krympet øye, eller en uklar linse. gang arrdannelse har oppstått det er ikke reversibel. symptomer kan innbefatte rødhet i øyet og smerte, uskarp, forvrengt syn, og utseendet av flytende mørke former.
behandling av okulær toksoplasmose innebærer en kombinasjon av ulike antibiotika, og i noen tilfeller steroider blir også brukt. målet for behandlingen er å hindre progresjon, men dette er komplisert av det faktum at enkelte tilfeller av okulær toksoplasmose oppstår år etter den første infeksjonen. det er mulig for sykdommen skal gjentas etter behandling og i noen tilfeller langsiktig medisinering er nødvendig.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker bryst ømhet før en periode

Relaterte artikler


 • årsakene til gonoré
 • influensa masker
 • karriere psykolog
 • bilateral ganespalte
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • burde jeg gå på en rekonvalesenthjem hvis jeg er syk
 • sammenheng mellom søvnapné og narkolepsi
 • hva som forårsaker vannkopper
 • de vanligste årsakene til leggen smerte
 • Kvinne orgasmisk lidelse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com