ulike typer encefalomyelitt

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-07
encefalomyelitt er en generisk betegnelse til dusinvis av tilstander som involverer betennelse i hjernen og ryggmargen, som vanligvis oppstår som et resultat av en bakteriell eller viral infeksjon. tilstanden kan også være en type autoimmun sykdom og kan utvikle på grunn av en primær ellersekundær infeksjon. den kan overføres fra en person til en annen, av insekter, eller ervervet ved å motta en vaksinasjon som inneholder en levende virus. encefalomyelitt behandling i stor grad avhenger av årsaken.
akutt disseminert encefalomyelitt oppstår ofte sekundært til en viral infeksjon, men kan også forekomme i sjeldne tilfeller som en autoimmun reaksjon på vaksinen som beskytter barn mot meslinger og kusma. symptomer plutselig og lidelse raskt rettet myelin vev, isolerende, beskyttende kledning på nerveceller. pasienter ofte opplever feber, tretthet og hodepine ledsaget av kvalme og oppkast. symptomer kan utvikle seg til koma og død. pasientene vanligvis får støttende medisinsk behandling som inkluderer behandling for å redusere hjernen og ryggmargen betennelse og hevelse.
de virusene som forårsaker vannkopper, influensa og herpes simplex kan alle kulminerer i encefalomyelitt. Noen forskere mistenker at Epstein-Barr virus, vanligvis assosiert med kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi, kan også føre til en tilstand som kalles myalgisk encefalomyelitt. symptomene produsert av myalgisk encefalomyelitt inkluderer muskel trøtthet, smerter og svakhet, sammen med vaskulær inflammasjon, som kan forårsake blåmerker som mindre fartøy ruptur. personer kan også få en østlig eller vestlig hesteslekten encefalomyelitt eller West Nile -viruset etter å ha fått et bitt fra en infisert mygg.
symptomer på sykdommen varierer etter region av hjernen eller ryggsøylen berørt. beskrive noen pasienter influensalignende symptomer, mens andre opplever en plutselig feber ledsaget av hodepine, stiv nakke, kvalme og oppkast. . betennelse og hevelser kan gi sensoriske lidelser som resulterer i syn, hørsel eller talevansker sammen med orgel funksjonsfeil og fysiske funksjonshemninger til tross for behandling av den underliggende årsaken, resulterer vevsskade generelt i varig uførhet.


Previous:nothing Next:soya allergi

Relaterte artikler


 • hva som forårsaker underarm svett
 • carotisar ultralyd
 • fotdeformitet
 • sentral fedme
 • åndelige affirmasjoner
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • Fournier koldbrann
 • soya allergi
 • Hva bør jeg se etter i en Reiki massasje bord
 • ondartet fibrøs histiocytoma
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com