chondromalacia patellae

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-06
chondromalacia patellae er en vanlig type kneskade der brusken støtte kneskålen er skadet. den resulterende betennelse og fordrevne biter av brusk kan føre til ømhet, hevelse og smerter. for de fleste mennesker som opplever chondromalacia patellae, smerte er den verste når du bøyer i knærne, klatring eller synkende trapper, og stå opp etter å ha sittet i lange perioder av gangen. milde former av tilstanden kan vanligvis behandles med noen ukers hvile, glasur knærne, og ta anti-inflammatoriske legemidler. kirurgi og fysioterapi kan vurderes i tilfelle av omfattende brusk skader.
smerten forbundet med chondromalacia patellae er vanligvis isolert til forsiden av kneet, og kneskålen i seg selv kan være øm å ta på. Hvis en stor mengde av brusk har blitt skadet, kan bein gni direkte mot hver annet i felles og forårsake en person til å føle eller høre en sliping sensasjon når du bøyer benet. hevelse og rødhet rundt kneskålen er vanligvis presentere så vel med alvorlige skader.
det er en god idé å besøke en lege når kneet smerte er vedvarende i mer enn noen få dager eller raskt blir verre. en lege kan undersøke kneet og spørre om pasientens sykehistorie og aktivitetsnivå å gjøre en grunnleggende diagnose. røntgenbilder og magnetisk resonans imaging skanninger kan utføres for å kontrollere for brusk og bein skader.
fleste pasienter med relativt små symptomer er pålagt å hvile beina så mye som mulig for ca to uker. bruke kjøleelementer og tar over -the- counter smertestillende midler kan bidra til å redusere symptomer under restitusjonsfasen. gang en persons knær begynne å føle seg bedre, kan han eller hun gradvis komme tilbake til lys aktivitet. kneet bukseseler og wraps er tilgjengelig på de fleste apotek som kan gi ekstra støtte under trening.
et alvorlig tilfelle av chondromalacia patellae kan kreve artroskopisk kirurgi. under en minimal- invasiv prosedyre, kan en kirurg fjerne biter av permanent skadet brusk og realign friske bein, brusk, leddbånd og i ledd. utvinning fra kneet kirurgi kan ta opptil seks måneder, der tiden pasienter blir vanligvis planlagt for fysiske terapitimer for å hjelpe dem gjenoppbygge styrke og fleksibilitet.


Previous:nothing Next:gjenkjenne bronkitt hos spedbarn

Relaterte artikler


 • tips : Velge en kiropraktor
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • sammenheng mellom ADHD og hyperaktivitet
 • akutt encefalitt
 • influensa masker
 • respirator Hood
 • Hib immunisering
 • Fournier koldbrann
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • de vanligste årsakene til leggen smerte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com