arrdannelse alopecia

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-06
arrdannelse alopecia er en type permanent hår tap der follicles er ødelagt og arrvev utvikler seg i deres sted. det er også kjent som dels forminsker alopecia og kan forekomme i mennesker av alle kjønn og aldre. leger deler tilstanden inn to former, grunnskole og videregående, avhengig av om den er forårsaket av et problem med hårsekkene, eller oppstår sekundært til en større helseproblem som kreft eller systemisk lupus erythematosus. denne tilstanden må behandles aggressivt hvis pasienten ønsker å beholde så mye hår som mulig.
primære scarring Alopecia er vanligvis et resultat av en inflammatorisk prosess i hårsekkene, ofte forårsaket av infeksjon med bakterier eller sopp. behandling kan innebære medisiner for å drepe den utløsende organismen og ta betennelsen. ting som lokale steroider kan brukes for å redusere hevelse og hindre betennelser sprer seg til nabolandene, sunne follikler. når problemet er løst, bør håravfall stopper.
i videregående tilfeller hvor det er forbundet med en underliggende problemet, behandlingsalternativer er variable. adressering årsaken kan løse arrdannelse alopecia, men ikke nødvendigvis. med kreft, for eksempel, kan pasienten allerede være i behandling og alopecia kan være et resultat av mislykket behandling eller det kan faktisk være forårsaket av behandlingen, som stråling kan føre til håravfall, noen ganger permanent. en lege kan diskutere alternativer som behandler betennelse i hodebunnen for å se om det vil hjelpe bremse eller stoppe håravfall.
etter at en pasient har kommet fra arrdannelse alopecia, er det en rekke alternativer for å håndtere hårtap. voksende nabolandet håret ut og styling den forsiktig kan tillate pasienten å dekke patch. pasienter kan også velge å barbere, eller vurdere å få implantater eller iført en parykk for å skjule arr og håravfall. leger kan diskutere alternativene med sine pasienter og gi dem med henvisninger. pasienter kan også finne det nyttig å slå opp alopecia holdningsskapende organisasjoner å få kontakt med andre pasienter og få informasjon om metoder for adressering hårtap.


Previous:nothing Next:fotdeformitet

Relaterte artikler


 • subacromial bursitt
 • fargeblindhet genet
 • herpes lesjoner
 • basal kroppstemperatur diagram
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • de ulike Gerd symptomer
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • binyre svikt
 • astma handlingsplan
 • fosterets skjerm
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com