vanlige årsaker til fedme i barna

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-05
nivåene av fedme i barna har vært stigende i et tempo mange eksperter anser alarmerende i land over hele verden. dette problemet har flere årsaker knyttet til endringer i måten mange mennesker lever. en årsak til fedme i barna er den økende tendensen til å fylle fritiden med stillesittende aktiviteter som tv og videospill. annen årsak er dårlig kosttilskudd valg, både i typer mat blir konsumert og størrelsen på porsjoner. fedme er også sterkt knyttet til slektshistorie, barn med overvekt foreldre er mer sannsynlig å bli overvektige selv.
en viktig årsak til fedme i barna er den økende tendensen til å velge stillesittende fritidsaktiviteter og bruke mindre tid å være fysisk aktive barn tilbringer mye tid på aktiviteter som TV, videospill og datamaskiner. mindre tid er brukt spiller utendørs enn tidligere. en årsak til dette er den økende betydningen av internett og elektroniske enheter i livene til barna. det er også forårsaket av mangel på trygt, passende steder for aktiv lek, og den økte samfunnsmessige oppfatning at barn bør overvåkes til enhver tid. I tillegg barna ofte blir drevet overalt snarere enn å gå eller sykle sykler på grunn av økt tilsyn.
fedme i barna er også forårsaket av dårlige matvaner. bekvemmelighet mat som ofte er høy i kalorier er stoles på av mange familier for enkel tilberedning. barn er også tidkrevende flere mengder kalorier lastet snacks og drikke som ofte har lav ernæringsmessige verdi, men er høye på sukker og fett. porsjonsstørrelser er også ofte urealistisk store. disse faktorene føre til barn forbruker mer kalorier enn de trenger for å ivareta helse, noe som fører til vektøkning, særlig i kombinasjon med en mindre aktiv livsstil.
en annen årsak til fedme i barna er familiens historie, når en eller begge foreldre er overvektige, barn er mer sannsynlig å være dette er delvis på grunn av genetiske faktorer som kan øke en guttens tendens til å få vekt. det er også grunn til kulturelle faktorer fordi overvektige foreldre kan være mindre sannsynlig å bli skremt av et barns vektøkning. de også ofte modell usunn mat valg og livsstiler. i svært sjeldne tilfeller kan barndommen fedme være forårsaket av medisinske problemer som hormon ubalanser, men dette anses ikke å være en betydelig årsak til fedme i barna.


Previous:nothing Next:forskjellige typer ansikts skader

Relaterte artikler


 • vanligste årsakene til plutselig leddsmerter
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • hepatopulmonary syndrom
 • influensa masker
 • type 2 diabetes
 • hva som forårsaker vannkopper
 • karriere psykolog
 • lim capsulitis
 • herpes lesjoner
 • de ulike Gerd symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com