hva som forårsaker underarm svett

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-03
de som har lidd av pinlig lukt og flekker i armhulen regionen kan lure på hvorfor deres armhuler må produsere svette. som alle svetting, er underarm svette ofte en funksjon av kroppens temperatur regulering system. det kan også forekomme i respons på emosjonelle situasjoner eller på grunn av en arvelig predisposisjon for svette. Dessverre gjør anatomi og plasseringen av underarmene dem gjestfri å svette- spise bakterier, som kan oversette til kroppslukt. med noen enkle tiltak, imidlertid er det vanligvis mulig å forhindre underarm svette fra å bli et betydelig problem.
underarm svette som blir drevet av de Apokrine kjertler, derimot, er ikke så nært knyttet til temperatur regulering. disse kjertlene, som begynner under hudens overflate og avsluttes i hårsekkene, bære svette som er rik på fett og proteiner. når den utløses av en følelsesmessig situasjon, en arvelig disposisjon for svette, eller en bølge av hormoner, det Apokrine kjertlene kontrakten, og sender denne fettsyren svette inn i hårsekkene. svetten da reiser opp i hårsekken og er utgitt på huden av underarmene.
generelt, er det Apokrine kjertel -drevet underarm svette som er ansvarlig for underarm lukt. dette er fordi bakterier som forekommer naturlig på hudens overflate fôr på fett og proteiner som finnes i Apokrine svette. . etter fôring, disse bakteriene utgivelse avfall som produserer en stygg lukt når den blander seg med svette på grunn av sin høye konsentrasjon av Apokrine kjertler kombinert med det faktum at de er som regel mørkt og fuktig, underarmene gir et fristed for disse bakteriene og lukt de forårsaker.
heldigvis, med noen få enkle trinn, er det vanligvis mulig å forhindre underarm svette fra å bli et stort problem. hjelp av en kombinasjon antiperspirant og deodorant kan midlertidig blokkere underarm svettekjertlene og reduserer antall bakterier i området. riktig hygiene, inkludert bading daglig og vaske sine klær regelmessig, kan også ta motet underarm bakterier endelig, iført løstsittende klær laget av naturlige fibre som bomull kan redusere svetting ved å la huden puste.


Previous:nothing Next:de ulike årsaker til dobbeltsyn

Relaterte artikler


 • bilateral ganespalte
 • respirator Hood
 • herpes lesjoner
 • Hjem fetal Doppler
 • trygg havn lover
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • fosterets skjerm
 • tegn på ufruktbarhet
 • sammenheng mellom ADHD og hyperaktivitet
 • peak flow meter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com