lim capsulitis

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-01-02
Limet capsulitis er også kjent med de mer vanlige navn, frossen skulder. dette er en lidelse som vanligvis påvirker den ene skulderen, og hemmer dens evne til å bevege seg ordentlig. det kan også forårsake smerter, særlig i første del av sykdommen, men det er heldigvis en tilstand som de fleste komme seg helt, men dette kan ta noen år.
smerte tendens til å avta som folk begynner den andre fasen av frossen skulder. likevel skulder blir mer frossen. det er som om gradvis skulderen blir mindre og mindre nyttige, og samme side arm kan være vanskelig å flytte. den siste fasen kalles ofte tining scenen. like lim capsulitis forårsaket innstramming av kapselen, begynner det å gradvis slippe den slik at folk er i stand til å bevege skulderleddet igjen, selv om det tar tid å gjenvinne hele spekteret av bevegelse.
det er ikke mye i veien for testing som må gjøres for å diagnostisere selvklebende capsulitis og leger vanligvis diagnostisere på tilstedeværelse av symptomer alene. på den annen side, noen ganger en lege vil utelukke andre tilstander ved hjelp av røntgen eller andre skanninger, slik at ikke skaden eksisterer. mesteparten av tiden, er behandlingen ganske grei også.
legene kan behandle smerte fra tilstanden med ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs ) eller noen ganger opiater som kodein eller hydrocodone hvis NSAIDs er ikke tilstrekkelig. noen leger favorisere injisere kortikosteroider i skulder muskelen til å gjenoppleve smerte, men andre føler kortikosteroider bør unngås, da gjentas injiserer kan skade skulderen utvinning. Likeledes er det noen kirurgiske prosedyrer som kan bli prøvd, men mange føler er disse mest aktuelt dersom frossen skulder ikke tiner som den skal, eller hvis omfanget av bevegelse er sterkt svekket.
enten en lege eller en fysioterapeut kan arbeide med person med limet capsulitis for å forbedre tilstanden via bevegelse og mosjon. terapi for å lære skulder strekninger kan være svært nyttig, og kan være spesielt viktig under tining stadium, for å gjenvinne hele spekteret av bevegelse. bruk av berørte skulderen er generelt oppmuntret.


Previous:nothing Next:influensa masker

Relaterte artikler


 • hepatopulmonary syndrom
 • basal kroppstemperatur diagram
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • respirator Hood
 • peak flow meter
 • bioidentical hormoner
 • influensa masker
 • viral meningitt
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com