omskjæring

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-02-10
omskjæring er en medisinsk prosedyre der forhuden av penis er fjernet. i en uomskåret penis, virker dette løs klaff av huden som en beskyttende kappe mesteparten av tiden, med evne til å trekke når det er nødvendig. den begrepet " omskjæring " er også brukt for å referere til en praksis der vev fra den kvinnelige kjønnsorganene fjernes, med noen folk foretrekker begrepet " kvinnelig omskjæring " for å beskrive denne prosedyren. avhengig av hvor man er i verden, kan omskjæring være en utbredt praksis eller en uvanlig, og det finnes en rekke argumenter for og mot prosedyren.
på en gang, var omskjæring av medisinske grunner vidt oppmuntret, og mannlige spedbarn ble rutinemessig omskåret i mange sykehus. argumentet for omskjæring var at det var lettere å holde en omskåret penis ren, og at omskjæring reduserte risikoen for infeksjon i uhygieniske forhold. det også eliminert risikoen for å utvikle en stram forhud, en uvanlig men smertefull hendelse. men folk reist spørsmål om etiske spørsmål knyttet til omskjæring, herunder spørsmålet om å utføre en unødvendig medisinsk prosedyren på mindreårige, og potensialet for fremtidig psykiske plager. Disse protestene førte til en reform på sykehuset politikk, med de fleste fasiliteter ber nå foreldre om de ønsker sine gutter å være omskåret.
noen studier har antydet at omskjæring kan faktisk øke den potensielle risikoen for å pådra hiv og kjønnsvorter, selv om disse studiene har vært omstridt. andre motstandere av prosedyren har hevdet at forhuden er ment å beskytte den ømfintlige genital vev, og at fjerning av forhuden kan føre til en økt risiko for skade, og tap av følsomhet.
vedtaket om å omskjære eller ikke er til syvende og sist personlig. foreldre kan veie en svimlende rekke argumenter for og imot, og mange av disse argumentene er overstrødd med misvisende statistikk og resultater av studier av tvilsom gyldighet, den største argumentet for å vente er at det tillater gutten å gjøre et personlig valg senere i livet om hvorvidt han ønsker å være omskåret, fordi prosedyren kan utføres når som helst alder i tilfelle at noen velger å bli omskåret, men det er vanskelig å reversere i tilfelle av folk som ønsker at deres foreskins hadde blitt intakt.
foreldre som venter fødselen av en baby gutt bør definitivt diskutere saken før fødselen, ikke minst fordi faren kan ha sterke personlige følelser om omskjæring.


Previous:nothing Next:mydriasis

Relaterte artikler


 • de ulike metodene for skulder styrking
 • de vanligste årsakene til sen eggløsning
 • sekundær osteoporose
 • de ulike øyeinfeksjon symptomer
 • prenatal klinikken
 • myokarditt
 • glycobiology
 • akutt encefalitt
 • anotia
 • diabetiske sokker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com