tusen-yard stare

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-02-08
en av de mest berømte bildene til pryde forsiden av bladet National Geographic ble trykt i midten av 1980-tallet og er av en afghansk jente med grønne øyne, viser et blikk som synes å se rett forbi kameraet, inn i en ukjent og dyster fremtid. mangel på følelser, og utseendet på øynene som ser ut til å se langt bort i det fjerne kalles tusen-verftet blikk, og det er en kjent fenomen for de menneskene som har opplevd enorm belastning og vanskelighetsgrad, det er ofte tenkt en budbringer eller forløper til posttraumatisk stress syndrom ( PTSD ), og andre folk se på det som et symptom på akutt stress lidelse. det er ofte forbundet med soldater i dag eller nylig i kamp, og begrepet, først laget som totusen tunet stare, var beskrivende bilder av andre verdenskrig Marines, som dukket opp i livet magasinet.
fra et medisinsk ståsted, representerer den tusen verftet stirre at en person har opplevd en slik betydelig traume at de har måttet ta avstand eller fra verden eller fra andre mennesker. ved å gå nummen, ved å ikke føle, de kan fremdeles være funksjonell i sitt miljø. dette gjelder for mange mennesker, som medlemmer av de væpnede styrker, som fortsatt midt i kamp eller traumatiske situasjoner. gitt tid borte fra disse situasjonene, kan enkelte folk begynner å komme tilbake til virkeligheten uten hjelp, men mange mer kan trenge hjelp fullt re- engasjere seg i livet og slutt dissosiasjon. mens de har dette utseendet, kan de bli diagnostisert med å ha akutt stress lidelse eller sjokk. Stare kan også være tegn på PTSD allerede oppstått, og noen med noen av disse forholdene er best behandles med psykologisk støtte.
med den tusen verftet stirre kan komme en rekke andre symptomer på tilstander som PTSD. disse kunne omfatte gjenoppleve traumer, søvnforstyrrelser, tendens til rusmisbruk, uberegnelige stemninger, panikk eller angstanfall, og andre. det kan ta en stund for noen som har denne looken til å miste det. det bør bemerkes at den tusen verftet stirre er absolutt ikke unikt for soldater. som opplever betydelige traumer fra hendelser som voldelige angrep, naturkatastrofe, konstant fare eller fenomenal tap kan begynne å manifestere akutt stress lidelse eller PTSD.
med henblikk på diagnose, kan den tusen verftet stirre være nyttig i vurderingen av de som har lidd store traumer. det kan si i hvilken grad personen er " tuning ut " eller skilte fra virkeligheten. det er også relativt enkelt for medisinsk legfolk å gjenkjenne, som kan være til hjelp i å få folk intervensjonsradiologi støtte og omsorg, bør de kreve det.


Previous:nothing Next:ganglioglioma

Relaterte artikler


 • myxomatous
 • akutt encefalitt
 • er Sengevæting arvelig
 • sammenheng mellom autisme og tale
 • de ulike metodene for skulder styrking
 • ultralyd
 • endometrial adenokarsinom
 • den vanligste røde øye lokker
 • aplastisk anemi
 • cluster b personlighetsforstyrrelse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com