workaholism

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-02-05
workaholism er en uvanlig ord. det kan brukes som en kilde til stolthet, for å foreslå noen som jobber for mye, eller å foreslå en sykdom der en person som kan arbeide compulsively og ikke klarer å stoppe. en nært beslektet begrep er ergomania, noe som kan bety mani eller besettelse om arbeid, og den japanske referere til denne tilstanden som karoshi, og ser det som avgjørende negative som kan føre til en tidlig død.
en av de mest vanlige måter workaholism løses er gjennom tolv trinn programmer basert på de som er opprettet for alkoholisme. i dette synet, blir altfor mye arbeid sett på som en avhengighet som arbeideren i noen måte fordeler på samme tid han eller hun kan ødelegge andre aspekter av livet. en av de vanskeligheter med å behandle den arbeidsnarkomane er at det er umulig å stoppe arbeidet 'cold-turkey "for folk flest. de fortsatt må jobbe for å tjene til livets opphold, så med sponsorer i arbeidsnarkomane anonyme programmer, må folk bestemme hvilken grad av arbeid er rimelig, og hva atferd utgjør workaholism. andre mestringsstrategier kan eksistere for denne tilstanden som sykdom inkludert behandling for tvangslidelser med medisinering og terapi.
sett fra sykdom eller tvang perspektiv, er det sikkert sant at avhengighet til å fungere kan negativt påvirke mange aspekter av menneskers personlige liv. de kan ha ved siden av noe sosialt liv utenfor arbeidsmiljøet. andre ting i livet som ekteskapelig forhold eller foreldre blir forsømt mens arbeideren fortsetter å arbeide ubalansen laget kan resultere i betydelig ulykkelighet for arbeidsnarkoman og eventuell familie påvirkes av workaholism i respons til dette, er det. selv programmer som ligner på al -anon, som hjelper familiemedlemmer av arbeidsnarkomane forstå tilstanden og ta avgjørelser om hvordan du kan takle det.
i en annen visning, kan workaholism bli sett på som positivt. fyren eller gal som bruker all sin tid på kontoret, alltid får salg, kommer i helgene, og er villig til å ofre personlig tid kan være betraktes som positivt av arbeidsgivere og misunt av andre ansatte. mennesker som tilbringer mest tid på jobb kan ha en høy grad av suksess som hjelper dem videre i sine felt. de kan skryte av workaholism deres som nøkkelen til å lykkes.
men det er noe til det japanske syn på karoshi være problematisk. for mye av noen type aktivitet fører til ubalanse i livet, og arbeider i svært stressende omstendigheter kan resultere i kortere levetid med særlig større risiko for hjertesykdom og slag. dermed om å jobbe for mye eller compulsively kan være en sak å en skryte av, kan det også bidra til en mindre balanserte eksistens, og en der arbeideren og hans eller hennes familie blir dypt forstyrret eller følelsesmessig revet av ubalansen.


Previous:nothing Next:pleural effusjon

Relaterte artikler


 • effekten av diabetes på øynene
 • type 2 diabetes
 • de vanligste hukommelsestap symptomer
 • kirurgisk hematom
 • carotisar ultralyd
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • Hvordan kan jeg unngå bug biter
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • intern rensing
 • årsakene til gonoré
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com