skiftarbeid søvnforstyrrelse

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-02-05
skiftarbeid søvn lidelse er en tilstand der en person arbeider etter en tidsplan annet enn dagslys opplever vansker med å oppnå recuperative søvn. roten årsaken til denne type lidelse er en avbrytelse av kroppens naturlige døgnrytme, noe som gjør det vanskelig for individ til å hvile ordentlig. sammen med folk som vanligvis jobber nattskift, kan alle som ofte endrer deres arbeidstid mellom dag og natt tid også opplever denne typen søvnproblemer.
det er viktig å merke at ikke alle som jobber netter vil oppleve skiftarbeid søvn uorden. mange mennesker som jobber fem netter på rad av kvelden skift per uke tendens til å tilpasse seg situasjonen og finne det lettere å utvikle en rutine som tillater dem å sove godt på dagtid. imidlertid nattarbeidere som kan planlegges for to netter på rad da har en eller to netter av, ofte synes det er mye vanskeligere å tilpasse seg og er på et høyere risiko for å utvikle denne type søvn uorden.
to yrker som er særlig utsatt for skiftarbeid søvnforstyrrelse er sykepleiere og rettshåndhevelse tjenestemenn. sykepleiere tildelt et nattskift ofte satt i tolv timers skift, og kan jobbe to til tre netter på rad, da være av tidsplan for to eller tre netter. mindre sykepleier forsøker å opprettholde det samme søvnmønsteret selv på hans eller henne av dager, det er en god sjanse for at han eller hun vil finne det vanskelig å unngå utvikling av søvnløshet på enkelte punkt, noe som gjør det nødvendig å ta medisiner for å få sove i det hele tatt.
på samme måte, polititjenestemenn som noen ganger jobber swing skift situasjoner er mye mer tilbøyelige til å skifte jobb for søvnforstyrrelse. Dette gjelder spesielt offiserer som kan fungere en kombinasjon av dager og netter i løpet av uken. fordi fremdriftsplan er i en konstant tilstand av forandring, er det svært vanskelig for kroppen å tilpasse seg og fremme recuperative søvn, som et resultat, kan offiser oppleve noe beløp på søvnighet, selv etter å ha sovet i flere timer som med sykepleier, kan en polititjenestemann finner det nødvendig å bruke reseptbelagte medisiner for å oppnå dyp søvn


Previous:nothing Next:beste maten for ulcerøs kolitt

Relaterte artikler


 • sammenheng mellom kontaktlinser og tørre øyne
 • Forskjellen mellom artralgi og myalgi
 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • om bevegelse uorden
 • li-fraumeni syndrom
 • myxomatous
 • hva som bør være mitt daglige inntak av kalsium
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
 • polyartritt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com