slapp lammelse

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-02-03
slapp lammelse er en medisinsk tilstand karakterisert ved ekstremt svake muskler og forringelse av muskel tone. dette tap av muskelfunksjon vanligvis resultater fra en sykdom heller enn skade, men er nesten alltid et symptom på skade på nervesystemet. dette er en unormal, alvorlig medisinsk situasjon som krever umiddelbar behandling fra en lege. behandlinger avhenger av årsaken til lammelse og kan omfatte kirurgi, antibiotika, og langsiktig rehabilitering.
fremre spinal arterie syndrom, også kjent som Beck syndrom, er en av de vanligste årsakene til slapp lammelse. den fremre spinal arterie er ansvarlig for å få blod til de fleste av ryggmargen, og når den er blokkert, som skjer i Becks syndrom, nerver som styrer muskel funksjon kan mislykkes. dette vanligvis har å gjøre med oppbyggingen av plakk i arterien.
slapp lammelse kan også oppstå på grunn av en sykdom som påvirker nervesystemet. paralytisk polio, en potensielt dødelig virus, som forårsaker akutt slapp lammelse ( AFP ), der pasienten plutselig mister reflekser og muskel kontroll. dette viruset er sjelden og kan nesten alltid forebygges med en polio vaksine. andre virus, som for eksempel hjernehinnebetennelse, kan føre til lignende lammelse effekter.
bakterier ansvarlig for botulisme, Clostridium botulinum, kan også føre slapp lammelse og bør behandles som et medisinsk nødstilfelle. etter bakterier kommer inn kroppen, enten på mat eller gjennom et åpent sår, koloniserer det og slipper giftstoffer som hindrer muskel sammentrekning. matbåren botulisme er mest vanlig i ukokt hermetisk mat og såret botulisme er mest utbredt blant personer som bruker intravenøse narkotika. lammelse starter vanligvis i ansiktet før du går ned til bena, og potensielt til pustemuskulaturen, der det kan være dødelig.
guillain⠀ " Barré syndrom ( GBS ), nedre motoriske nevroner lesjon, og Reye syndrom alle inkluderer slapp lammelse i sine symptomer, så vel. guillain⠀" Barré syndrom ( GBS ) er en autoimmun lidelse i som kroppen prøver å angripe en fremmed substans, men angriper sine egne nerver i stedet. denne lidelsen påvirker bare perifere nerver, alle nerver utenfor hjernen eller ryggmargen. en lesjon på en lavere motoriske nervecellen, som forbinder muskelcellene til hjernestammen og ryggmargen, kan forårsakes av skade, eller av noen av de nevnte sykdommer.
reye syndrom forårsaker slapp lammelse på senere stadier. den eksakte årsaken til dette syndromet er ukjent, men det har vært knyttet til aspirin til barn med virussykdommer. Reye syndrom er mer vanlig hos barn, og kan være dødelig.


Previous:nothing Next:hypotoni

Relaterte artikler


 • cystisk akne
 • Kvinne orgasmisk lidelse
 • cluster b personlighetsforstyrrelse
 • vitiligo
 • li-fraumeni syndrom
 • endoderm
 • diabetiske sokker
 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • trygg havn lover
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com