om bevegelse uorden

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-02-01
det er flere måter å klassifisere, diskutere eller definere bevegelse uorden. de kan bli snakket om i referanse til de tilstander eller sykdommer som kan føre dem. vekselvis, kan de deles inn i typer bevegelse forårsaket og deretter videre klassifisert etter typer lidelser som fører til varierende bevegelse anomalier. denne andre metoden kan være svært nyttig, og det kan sies er det to herskende typer bevegelsesforstyrrelser kalt hypokinetisk og hyperkinetisk. den tidligere refererer til nedsatt bevegelse sier at i ett eller flere områder, og sistnevnte til bevegelser i overkant som er uplanlagt.
andre typer hypokinetisk Bevegelsesforstyrrelser er ikke så alvorlig, selv om de gjør være en utfordring. dyspraksi er en gruppe tilstander som er kjent for å forårsake klossethet og langsom utvikling av brutto-og finmotorikk. denne er mest følte i barndommen, men kan vedvare hvis ignorert. intervensjon med ergoterapi kan hjelpe oppveie noe bevegelse problemer som resulterer i relativt normal utvikling senere.
begrenset bevegelighet tilstand typer kontrasteres til hyperkinetiske bevegelsesforstyrrelser varianter, hvor ufrivillige bevegelser kan forekomme hyppig. igjen, er det en rekke eksempler å velge mellom når man diskuterer dette settet av sykdommer eller årsaker. noen mennesker har skjelvinger spesielt i hendene eller stemme, som ikke har en underliggende sykdom komponent.
dette kan kalles essensiell tremor og det er vanligvis mest bemerket når folk prøver å gjøre noe, som skriver med en blyant, eller det kan være spesielt tydelig når folk prøver å holde hendene i en viss holdning. dette kan være forårsaket plutselig av heavy metal eksponering, stoffskiftesykdommer, eller ved å ta visse medisiner som litium. andre vil ha tilstanden hele sitt liv med første uttrykk i tidlig barndom.
noen forholdene, som Tourettes syndrom kan manifestere seg i ufrivillige bevegelser som tics, som med behandling kan være minsket i antall. andre tilstander har så altfor mye bevegelse kan ikke utøve noen form for kontroll, og eksempler kan inkludere Huntingtons sykdom, noe som resulterer i bevegelser som er rykkete eller kalt chorea. interessant, enkelte forhold er både hypo -og hyperkinetiske. Parkinsons sykdom, for eksempel, har skjelvinger og begrenset bevegelighet, noe som gjør det dobbelt utfordrende.
Bevegelsesforstyrrelser typer kan være mild og fikses, eller usedvanlig vanskelig. de varierer i sak, uttrykk, og behandling. gitt alvorlighetsgraden av noen, fortjener noen form for ufrivillig eller begrenset bevegelse legehjelp. hva som kan virke relativt harmløse først kunne utvikle seg til mer alvorlige symptomer på et senere tidspunkt.


Previous:nothing Next:de vanligste årsakene til konstant kvalme

Relaterte artikler


 • diabetes insipidus symptomer
 • hva som forårsaker underarm svett
 • basal celle adenokarsinom
 • hexadactyly
 • polyartritt
 • bekkenbunnen
 • de vanligste årsakene til hip smerter om natten
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • trygg havn lover
 • ulike typer encefalomyelitt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com