Helicobacter pylori

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-02-01
Helicobacter pylori er en rekke bakterier som kan forårsake alvorlige infeksjoner og sykdommer hvis tilstede i magen. bakteriene er bemerkelsesverdig i at det tok over 100 år fra funn sin å bli assosiert med de sykdommer det kan forårsake. magesår, magekatarr, og noen mage og tarm kreft kan alle være forårsaket av Helicobacter pylori infeksjoner.
Helicobacter pylori kan ofte identifiseres gjennom blod eller pust testing. en endoskopi kan også utføres for å bekrefte funnene. i denne prosedyren, er en liten tube satt ned i halsen og i magen, der prøver av materialet er innhentet. gang tilstedeværelse av bakterier er bekreftet, kan en lege velge hvilke antibiotika behandling som passer best for pasientenes behov.
bakterier regnes som en årsak til mange sykdommer. peptic og ventrikkelsår er ofte et resultat av en Helicobacter pylori -infeksjon. kronisk dyspepsi som ikke er et resultat av magesår kan også være forårsaket av bakterier. noen studier antyder at 70-90% av magekreft er forårsaket av Helicobacter pylori infeksjoner. til tross for disse skremmende sykdommer, mange mennesker som har bakterien i magen har ingen symptomer og kan ikke møte noen problemer.
Helicobacter pylori kommer inn i systemet på en rekke måter. det er en smittsom bakterie som kan finnes i forurenset mat eller vann. noen studier tyder også på at det kan føres gjennom muntlig kontakt, slik som kyssing, fra en smittet person til en ikke-infisert person. opprettholde et rent og hygienisk miljø kan bidra til å unngå forurensning. enkelte anslag tyder på at ca 4 milliarder mennesker, eller to tredjedeler av befolkningen, er smittet med bakterier.
hvis du opplever hyppige magesmerter, halsbrann, eller konsekvent oppkast, eksperter anbefaler at du kontakter en lege angående testing for Helicobacter pylori. Selv om det store flertallet av de som har bakterien er asymptomatisk, bør uvanlige mage -relaterte symptomer behandles med forsiktighet. mange stammer av bakterien lar seg behandle med antibiotika, som kan stoppe infeksjonen før den har en sjanse til å føre til ytterligere problemer.


Previous:nothing Next:perianale dermatitt

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til bloating og vektøkning
 • hva som forårsaker væske på kneet
 • gjenkjenne bronkitt hos spedbarn
 • chondromalacia patellae
 • sterol
 • rettsmedisinske odontologi
 • de vanligste tvangstanker i OCD
 • herpes lesjoner
 • sammenheng mellom autisme og tale
 • mellom av innvollsparasitter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com