symptomer på kopper

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-04-27
kopper, en sykdom forårsaket av kopper -viruset, er en av de største mordere i form av sykdommer i hele historien. symptomene på kopper inkluderer feber, verking og opphøyde pustler på huden, som skabb over og ofte etterlater. skjemmende arr kopper, også kjent som kopper, antas å ha blitt eliminert gjennom en vellykket vaksinasjonskampanje, bortsett fra noen få prøver oppbevares i laboratorier under lås og nøkkel
kopper har to former. : kopper større og kopper moll. de to er like, bortsett fra at i tilfelle av kopper mindre symptomene på kopper er mye mindre alvorlig. samlet, er dødeligheten av kopper større ca 30%; dødeligheten av kopper mindreårig er ca 1%
kopper stort kan videre deles inn i fire kategorier: ordinær, endret, flat, og hemoragisk. . endret kopper forekommer hos personer som allerede har blitt vaksinert, og er vanligvis mindre alvorlig med flat kopper, de kopper flekker forblir flat og myk snarere enn å utvikle seg til de karakteristiske harde, hevet humper hemoragisk. kopper er ledsaget av massiv blødning i hud og slimhinner, som kan oppstå før eller etter utseendet på utslett. både flat og hemoragisk kopper er nesten alltid dødelig.
kopper antas å påvirke bare mennesker, og det viser seg at det ikke er noen grupper av mennesker med naturlig immunitet mot sykdommen. ingen vellykket behandling for kopper har noensinne blitt funnet, men en vaksine prosess ble oppdaget i begynnelsen av det 18. århundre av gresk lege, Emanuel timoni. Edward Jenner, en engelskmann, produsert en mye mer levedyktig vaksine bruker cowpox viruset senere i århundret.
i det 20. århundre, førte verdens helseorganisasjon ( WHO) en kampanje for å utrydde kopper med vaksiner. den siste kjente pasienten viser symptomer på kopper utenfor laboratoriet var i 1977, i Somalia. utbredt vaksinasjon for kopper ikke lenger forekommer. noen frykter at sykdommen kan bli re- introdusert til verden som et biologisk våpen, siterer verdenskrig eksperimenter med flere verdens regjeringer til å gjøre nettopp det. på grunn av dette, de russiske og USA regjeringer beholde prøver av sykdommen for å gjennomføre fremtidig forskning.


Previous:nothing Next:leukonychia

Relaterte artikler


 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • hydrogen pusteprøve
 • hva gjør en pediatrisk oftalmolog do
 • vitiligo
 • anti-streptolysin o
 • hexadactyly
 • nyrebekkenbetennelse
 • de vanligste årsakene til sen eggløsning
 • kronisk dehydrering
 • tegn på ufruktbarhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com