Hvor vanlig er bevissthet under narkose

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-04-24
bevissthet under narkose forekommer i rundt. 1 til. 2 prosent av generell anestesi saker, eller en til to dokumenterte tilfeller i hver tusen operasjoner. sjeldenhet av anestesi bevisstheten har gått radikalt, takket være en rekke utviklingstrekk innen anestesiologi, og gjør bevissthet under narkose heldigvis svært sjelden. som sagt, det kan være svært traumatisk, og pasienter som opplever anestesi bevissthet er generelt oppfordres til å søke psykologisk behandling for å løse følelsesmessige traumer knyttet til denne sjeldne kirurgisk komplikasjon.
spørsmålet om bevissthet under narkose er komplisert ved bruk av lammelse medisiner i anestesi. pasienter er ofte gitt muskelavslappende å gjøre det enklere å yte omsorg under operasjonen, noe som betyr at de ikke kan flytte til snakke for å indikere at de opplever smerte eller bevissthet. bedøvelse bevissthet resulterer ofte i en økt hjertefrekvens, utvidede pupiller, eller gråte, men disse symptomene er også vanlige reflekser, noe som gjør det vanskelig å avgjøre om pasienten er i ekte smerte eller panikk, eller hvis kroppen er rett og slett reagerer normalt til kirurgi.
en rekke årsaker kan være ansvarlig for bevissthet under narkose. den vanligste årsaken er bruk av en lys bedøvelse, som er vanlig i svangerskapskomplikasjoner tilfeller, akutt kirurgi eller høy risiko kirurgi, hvor dyp anestesi kunne drepe pasienten. fordi hver kropp reagerer forskjellig på anestesi, og fordi mange forskjellige typer er tilgjengelig, er det vanskelig å forutsi hvordan en pasient vil reagere. bevissthet under narkose er mest vanlig i obstetrikk og traumer saker, støtter ideen om at lyset bedøvelse er vanligvis ansvarlige.
anestesileger bruker en rekke teknikker for å redusere risikoen for bevissthet under narkose. skjermer brukes til å holde styr på hjerne og hjerte aktivitet, og nær oppmerksomhet rettes mot reflekser som kan indikere at pasienten er bevisst, men kan ikke kommunisere på grunn av narkosen. pasienter med en historie av uønskede reaksjoner på bedøvelse kan også behandles med forsiktighet, for å forebygge risikoen for en tilbakevendende reaksjon eller en episode av bevissthet.
fordi bevissthet under narkose er sjelden, mens det er en god idé å anerkjenne det som en potensiell komplikasjon av bedøvelse, bør det ikke bli sett på som en grunn til å unngå en medisinsk prosedyre som kan kreve bedøvelse. kirurger og anestesiologer er vanligvis glade for å diskutere saken med pasienter, og å ta noen spesielle bekymringer som folk har. i tilfelle at bevisstheten oppleves, hvis det kirurgiske teamet ikke blir klar over det under inngrepet, sykehuspersonale bør varsles så snart som mulig etter inngrepet.


Previous:nothing Next:fluoroscope

Relaterte artikler


 • helse aksjeprogram
 • mulige hivtest resultater
 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
 • trygg havn lover
 • mydriasis
 • lipidmetabolisme
 • skiftarbeid søvnforstyrrelse
 • den vanligste røde øye lokker
 • klomipramin
 • diabetiske sokker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com