de vanligste ortopediske problemer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-04-18
de vanligste ortopediske problemer ofte varierer med alder. barn og unge kan utvikle voksesmerter og belastningsskader, skoliose, og benbrudd. flertallet av voksne opplever ryggsmerter på et tidspunkt i livet forårsaket av muskel belastning og plate eller ryggraden sykdom. slitasjegikt, eller slitasje-og -tåre leddgikt, er et annet ortopedisk problem som kan begynne i midten alder og bli gradvis verre med årene. behandling for ortopediske problemer varierer fra smertestillende og hvile til kirurgisk inngrep.
skoliose er en annen vanlig ortopedisk problem hos eldre barn og tenåringer normal ryggraden er relativ rett. i skoliose har imidlertid ryggraden en s- eller c -formet kurvatur den eksakte årsaken. skoliose er ukjent. denne tilstanden har en tendens til å forverres i løpet av vekst spruter. det kan behandles kirurgisk eller med en spesiell spenne.
barn kan briste sine clavicles eller humerus bein. det vanligste årsaken er fallende på utstrakte armer. krageben frakturer er vanligvis behandles ikke- kirurgisk med en slynge for å immobilisere skaden og x- ray overvåking over flere uker. humeral frakturer krever også immobilisering med et bein spenne eller støpt. smertestillende midler kan tas om nødvendig.
de primære ortopediske problemene i voksne omfatter nedre ryggsmerter og slitasjegikt. korsryggsmerter kan være forårsaket av muskel belastning på grunn av feilaktig løft. det kan også være forårsaket av ryggmargssykdom. en type ryggmargssykdom skjer i vertebrale plater. ødelagte plater, med eller uten herniering, kan forårsake smerte hvis nerve rot er komprimert. behandlingen kan omfatte steroide anti-inflammatoriske medisiner, vekttap, og noen ganger kirurgi.
normale brusk fungerer som en buffer mellom to ledd. som brusken er skadet, bein begynner å skrape hverandre, forårsaker betennelse, smerte og stivhet av slitasjegikt. nesten alle voksne har noen form for artrose etter alder 70 år. henhold til leddgikt fundament, er hofter, hender, knær, lav rygg og nakke mest berørt av slitasjegikt. behandlinger varierer fra over -the -counter smertestillende og ikke-steroide anti -inflammatories til kortison injeksjoner, vekttap, eller andre endringer i livsstil.


Previous:nothing Next:entrapment nevropati

Relaterte artikler


 • effektene av emfysem på pusten
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
 • sterol
 • disinhibition
 • lipidmetabolisme
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • om bevegelse uorden
 • hva som forårsaker underarm svett
 • papilloma
 • monocular kø
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com