effektene av emfysem på pusten

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-04-14
emfysem er en sykdom hvor lungevevet er ødelagt. de luftblærer på slutten av luftveiene mister sin elastisitet, noe som gjør det vanskelig å puste karbondioksid ut av lungene. vev ødeleggelse fører den minste luftveiene til blir smalere, noe som også reduserer luftstrømmen. disse endringene bety effekten av emfysem på pusten er å forårsake kortpustethet og piping i brystet, med vanskeligheter med å puste ut. som sykdommen utvikler seg, forårsaker tap av elastisitet i lungene til overinflate, brystveggen blir tønneformet, og membranen flater, så pusten blir rask og ineffektiv.
årsakene til emfysem er røyking og en arvelig tilstand som kalles alfa -1 antitrypsinmangel. alfa -1 antitrypsin er et protein som bidrar til å beskytte lungene mot skade, men det er bare mangelfull i rundt ett eller 2 prosent av personer med emfysem, og røyking er den hovedårsaken. røyking og emfysem assosieres ofte fordi kjemikalier i sigarettrøyk irritere lunge vev, som fører til ødeleggelse av de elastiske strukturelle fiber, mindre luftveier og luftblærer. dette tapet av normale lungevevet resultater i de karakteristiske effekten av emfysem på pust.
emfysem behandling innebærer første røykeslutt for å hindre at sykdommen utvikler seg. en rekke medisiner finnes som kan bidra til å motvirke effektene av emfysem på pust, inkludert bronchodilators som utvide luftveiene og steroider som reduserer betennelse i lungene. der oksygennivået i blodet er lav, kan en oksygentilførsel være nødvendig, og dersom det er infeksjon, behandling med antibiotika vil være nødvendig.
for pasienter med alfa -1 antitrypsinmangel, kan vanlige alfa- 1 antitrypsin infusjoner gis i en blodåre. kirurgi er reservert for tilfeller av emfysem hvor all annen behandling har sviktet. en operasjon kalt lunge volumreduksjon kan gjennomføres, hvor skadede områder av lungevev blir fjernet, reduserer lunge størrelse og forbedre noen av de negative effektene av emfysem på pust. emfysem prognose avhenger av hvor langt sykdommen har kommet, men røykeslutt er den mest effektive måten å forbedre utsiktene.


Previous:nothing Next:HIPAA avsløring

Relaterte artikler


 • papilloma
 • tidlig menopause symptomer
 • entomophobia
 • meldepliktige sykdommer
 • hjernesvulst
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • hveteallergi
 • forskjellige typer ansikts skader
 • mydriasis
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com