allogen

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-05-31
allogen oversetter direkte til ordet homolog. begge er adjektiver som betyr refererer til vev, benmarg eller blod, i noen form for transplantasjon eller blodoverføring, som er fra samme art. disse vilkårene kontrasteres til autolog, som betyr å bruke en av disse vev fra samme person til samme person. en person får sin egen vev retransplanted eller erstattes er å ha et autologt prosedyre. når en allogen transplantasjon utføres, kommer donert vev fra samme art, i motsetning til noen annen form av dyrearter ( xenograft ) eller fra seg selv ( autologue ).
mer presis matching kan være nødvendig for ting som allogen benmargstransplantasjon eller organtransplantasjoner. dette er at leger vil ofte søke blant familiemedlemmene for en passende match for benmarg eller organer som folk kan donere alle eller deler av, slik som nyrene eller lever. jo nærmere kampen, jo mindre sannsynlighet for avvisning. fra tid til annen egnet kamper er laget utenfor nær familie, og for visse organtransplantasjoner kamper nesten alltid laget utenfor familien, for eksempel hjerte transplantasjoner.
hva som skal forstås er at om en transplantasjon eller blodoverføring kommer i en persons familie eller kommer fra uten det, så lenge det kommer fra et annet menneske det er allogen. hvis det kommer spesielt fra den personen trenger det transplantasjon /transfusjon, er det beskrevet annerledes. ta, for eksempel, en person som ikke kan ha blod transplantasjon. i dette tilfellet en kirurg kan bestemme seg for å samle blod tapt under en operasjon og retransfuse den inn i personens kropp. dette ville være autolog.
Tilsvarende samling av benmarg ved fødselen, vanligvis gjennom ledningen samling, kan gi et alternativ til personer som senere utvikler kreft å bruke sin egen marg. det ville være en perfekt match. Dette ville ikke være allogen men ville være autolog. samle egg for senere befruktning kan også bli vurdert autolog, men en gang gjødslet, ville de være allogen også inneholder det genetiske materialet i en ekstra person.
enkelt sagt, homologt eller allogen bety fra samme art. giver kan eller ikke kan være en nær slektning. lukke matching av genetikk er fortsatt vanligvis svært viktig, men dette innebærer ikke forhold. to ting en homologe kan ikke være er selv eller et medlem av en annen art.


Previous:nothing Next:HDL kolesterol

Relaterte artikler


 • sammenheng mellom cannabis og psykose
 • tips : Velge en kiropraktor
 • unngå en brokk etter keisersnitt
 • apiphobia
 • Helicobacter pylori
 • blir selvmotiverende
 • lim capsulitis
 • i en førstehjelp kabinett
 • bedre fingerneglen helse
 • HDL kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com