svømmer øre

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-05-29
svømmer øre er en infeksjon i øret, noe som kan en gang utvikle seg til mellomøret ( otitis media ) infeksjoner. typisk når tilstanden er tilstede alene kalles det otitis externa fordi det innebærer infeksjon i ytre del av øregangen, og kan også føre til irritasjon av huden på den eksterne eller synlige delen av øret. mens noen mennesker kan bare merke smerter, vanligvis i ett øre, mens andre kan ha rød, irritert eller kløe i huden på utsiden av øret.
symptomer på svømmer øre kan inneholde mindre til ekstrem smerte. spesielt, kan du merke hvis du berører eller flytte øret at det virkelig gjør vondt. det ytre øret kan klø eller vises rødt, og du kan føle at øret er full av vann. enkelte mennesker opplever problemer med å høre ut av de berørte øret, og andre kan legge merke til en liten mengde av pus drenering fra øret.
mange mennesker kan aldri få svømmer øre, noe som kan være forårsaket av en rekke ulike faktorer. igjen, det er ikke alltid relatert til bading, men når det er, kan en av to forutsetninger være til stede. vannet du bader i kan være forurenset med bakterier, som kan skape tilstanden, eller i andre tilfeller, bringer rett og slett for mye eksponering for vann i ørene på infeksjonen. barn er spesielt utsatt for svømmer øre, og folk med tilstander som eksem kan også være mer sannsynlig å få tilstanden. hvis du har mye voksaktig buildup i ørene dette kan felle fuktighet, noe som gjør bakteriell infeksjon mer sannsynlig.
annen type otitis externa er relatert til svømming. hvis du rense øret med bomull spisser stokker, en del av bomull kan bryte ut og skape svømmer øre. du bør aldri vaske annet enn utsiden av øret med ting som q- tips ® i alle fall. alvorlige skader på trommehinnen kan oppstå hvis du setter inn små objekter i øret.
svømmer øre er vanligvis diagnostisert ved undersøkelse med en otoskop. noen leger kan ta kulturer i øret for å bekrefte infeksjon, men i de fleste tilfeller er dette ikke blir gjort. for enkel otitis externa, blir medisinert dråper vanligvis foreskrevet, som hjelp til å løse tilstanden i noen dager til noen uker. hvis mellomøret er blitt infisert, kan en lege også foreskrive oral antibiotika.
det er bedre å forebygge svømmer øre enn å måtte lide smerten av tilstanden og til å betale for behandlingen. du kan kjøpe ørepropper laget for å holde vannet fra å komme inn i ørene under omfattende svømming. deg bør også øve voks fjerning rensing hvis du har mye ørevoks oppbygging. etter bading eller tar et bad, tørke ørets ytre, men ikke bruk q -tips ® for å tørke innsiden av øret. noen foretrekker å bruke alkohol-baserte dråper som kan svømme øre ®:, som kan bidra til å skape større fordampning av noe vann fanget i øret.
hvis du får kroniske infeksjoner, er det en god idé å snakke med legen din om andre forebyggende strategier. videre hvis du merke tegn på svømmer øre, spesielt hvis dette er første gang det har skjedd, se en lege for diagnose. noen mennesker får tilstanden ganske regelmessig og alltid ha dråper på hånden skal tilstanden utvikler seg. andre bare får tilstanden i sjeldne tilfeller, og noen få heldige mennesker aldri få det. i alle fall, med mindre du er kronisk påvirket av disse infeksjonene, ser en lege for riktig diagnose hvis de ovennevnte symptomene utvikler, selv om du ikke har vært svømming.


Previous:nothing Next:nonischemic kardiomyopati

Relaterte artikler


 • fundus høyde
 • hva som forårsaker fanget nerver
 • type 2 diabetes
 • MYOM
 • dosimeter
 • bilateral svakhet
 • ultralyd
 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • meldepliktige sykdommer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com