om av hodebunnen lidelser

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-05-25
hodebunnen lidelser er ganske vanlig. er det mange problemer og forhold av huden i hodebunnen som kan forårsake blødninger, flassing, flass, håravfall og andre ekle problemer. noen vanlige hodebunnen lidelser omfatter flass og seboreisk eksem, som er en inflammatorisk skalp tilstand. noen tilstander, som for eksempel telogen effluvium og alopeci, føre til hårtap. andre lidelser kan være forårsaket av en soppinfeksjon eller av en parasitt, som i tilfelle av hodelus. inngrodde hår, kalt follikulitt, også er mulig på hodebunnen og kan være svært smertefullt.
seborrheic dermatitt er en tilstand som involverer betennelse i huden i hodebunnen og andre hårete områder. seborrhea er en tilstand som forårsaker overproduksjon av talg, eller hud olje, noe som fører til fet, betent hud med gulaktige skalaer som kan kaste. hodebunnen psoriasis er en lignende tilstand og fører grå skalering og røde flekker som noen ganger strekker seg utover hodebunnen. begge hodebunnen lidelser er smertefulle, men de vanligvis kan behandles med sjampo og reseptbelagte medisiner.
andre skalp lidelser omfatter en rekke hodebunnen infeksjoner, som også kan påvirke andre deler av kroppen. de tre vanligste typene infeksjoner er sopp, planter og dyr infeksjon. omfatter vanlige soppinfeksjoner i hodebunnen tinea capitis, noe som fører til runde ringorm flekker i hodebunnen som vanligvis er hvit eller grå. infeksjonen spiser borte på hår, øyenbryn og øyenvipper mindre behandles med antibiotika.
skabb, noen ganger kalt sarcoptic skabb, også kan påvirke hodebunnen. lille midd borer seg ned i huden og forårsake infeksjoner, som kan resultere i rødt sår, håravfall og kløe. hodelus, også kalt pediculosis capitis, er en parasittisk infeksjon som påvirker skalp. lus fôr i hodebunnen vev og forårsake kløe. hodelus er svært smittsom og bør behandles umiddelbart. andre hodebunnen infeksjoner inkludere furuncles og carbuncles, som er soppinfeksjoner som forårsaker koker og hodebunn lesjoner.
folliculitis er en av de mer smertefulle hodebunnen lidelser som forårsaker inngrodde hår. pustler som klør og oser formen rundt bunnen av hårsekkene, forårsaker ekstreme ubehag og noen ganger fører til infeksjon. hvis ukontrollert, follikulitt kan føre til cyster dannes i hodebunnen og andre områder av kroppen. cystene må stakk hull, og noen ganger sydd opp.


Previous:nothing Next:wellness plan

Relaterte artikler


 • hva som forårsaker en brennende hals
 • primær hyperkolesterolemi
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
 • mindreverdig hjerteinfarkt
 • vannslag puls
 • felles lidelse
 • de vanligste årsakene til nyre arrdannelse
 • aplastisk anemi
 • dosimeter
 • forholdet mellom vin og diabetes
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com