narsissistiske personlighet inventar

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-05-23
en narsissistisk personlighet inventar er et verktøy som brukes i klinisk psykologi å måle narsissisme i visse individer. det ofte brukes i diagnostisering og forske narsissistisk personlighetsforstyrrelse, og mange psykologer eller psykiatere bruke dette til å bestemme nivået av visse narsissistiske trekk i mennesker. består av flere spørsmål, ble narsissistisk personlighet inventar først opprettet i slutten av 1970
mange personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan tro de har rett til visse ting. disse kan være respekt, penger, eiendeler, eller kjærlighet. noen få urimelige forventninger om hva andre mennesker, eller hele verden generelt, skylder dem. mange ganger, vil en narsissist få disse tingene ved å utnytte andre. han vil typisk føle fint om bruk eller manipulere andre til å nå sine mål.
til tross for at han kan bruke andres eller deres svakheter til sin fordel, vil en person med narsissistisk personlighetsforstyrrelse vanligvis tro at han avhengig av seg selv alene. mange mener at de er helt selvhjulpne. i en narsissistisk personlighet inventar, betyr en høy score på dette området og lav score i andre ikke nødvendigvis indikerer narsissisme, og det kunne bare bety at en person sjelden er avhengig av andre.
forfengelighet og ekshibisjonisme er to andre egenskaper som vanligvis måles ved en narsissistisk personlighet inventar. forfengelige individer typisk tro at de er mer attraktive enn andre. de vil ofte liker å se på seg selv og noen ganger også eksponere seg i offentligheten. individer som har høy score i området ekshibisjonisme ofte glede eller streber for å være sentrum for oppmerksomhet, noe som anses å være en narsissistisk egenskap.
robert Raskin og Calvin hall publiserte den første narsissistisk personlighet inventar i 1979. det besto av mer enn 200 spørsmål. i 1988, mens arbeidet med Howard Terry, Raskin var i stand til å kutte ut flere av spørsmål. den reviderte versjonen hadde bare 40 spørsmål, og former dette narsissistisk personlighet inventar brukes fremdeles i dag.


Previous:nothing Next:pseudodementia

Relaterte artikler


 • bioidentical hormoner
 • symptomer på en levertransplantasjon avvisning
 • viral meningitt
 • kronisk nyresykdom
 • hvordan oppløse jeg ikke nyrestein
 • muskelsvinn
 • cystisk akne
 • sprukket milt
 • vanligste årsakene til høyt blodsukkernivå
 • vitiligo
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com