anorexia nervosa

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-05-17
anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse der en person vanligvis har en altfor negativt syn på seg selv og som et resultat nekter å innta nok mat til å holde seg sunn. måten matinntaket unngås kan variere blant personer plaget med denne lidelsen, om resultatene er vanligvis en rekke potensielle medisinske spørsmål. dette er først og fremst en psykologisk lidelse, selv om det er fysiske aspekter til sykdom og visse fysiologiske betingelser kan etterligne denne lidelsen. anorexia nervosa har blitt diagnostisert som en lidelse i århundrer og er vanligvis behandles med en kombinasjon av atferdsmessige terapier og endringer i livsstil.
mange mennesker tenker på anorexia nervosa som en nektelse av å spise, og dette er en vanlig form for sykdom, kan selv binging og purging også være bevis for denne lidelsen. mangel på ernæring og fysisk toll en person kan ta på seg selv gjennom sletting ofte fører til en rekke medisinske konsekvenser for denne sykdommen. disse kan omfatte alt fra tap av tenner på grunn av gjentatt oppkast til hjernen atrofi og misfarging av huden på grunn av underernæring.
noen med anorexia nervosa vil ofte nekte å spise, plage om mat eller spise og etablere ritualer mens du spiser for eksempel klippe mat i like store biter. han eller hun kan også tilberede store måltider for andre, men ikke spise eller spise små mengder, og deretter raskt rense etterpå. kvinner er de mest vanlige lider av denne lidelsen, med ca 90 % av tilfellene afflicting kvinner, og 40 % av de som involverer ungdom kvinner mellom 15 og 19 år.
behandling for anorexia nervosa kan være ganske vellykket, og dette er vanligvis ikke en kronisk sykdom. fleste tilfeller varer mindre enn to år, og mens tilbakefall er mulig, selv etter tilbakefall på sykdommen er ofte overvunnet. psykologisk behandling som atferdsmodifikasjon er vanlig for denne sykdommen, samt medisinsk behandling for å returnere en person til en sunn vekt og sikre riktig ernæring. noen som lider av anorexia nervosa er vanligvis bidratt til å vise seg selv mer hensiktsmessig og for å overvinne de underliggende årsakene til hans eller hennes negativt kroppsbilde.


Previous:nothing Next:cyste aspirasjon

Relaterte artikler


 • Hib immunisering
 • sammenheng mellom ms og hjerneskader
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • trykksår
 • de vanligste årsaker til diaré hos eldre
 • de vanligste årsakene til bloating og vektøkning
 • de ulike Gerd symptomer
 • de vanligste årsakene til kronisk post-nasal drypp
 • nese appelsinhud
 • de vanligste tvangstanker i OCD
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com