kunstig inseminasjon
Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-05-15
kunstig inseminasjon er en medisinsk prosess som brukes til å hjelpe en kvinne blir gravid. sperm, enten hentet fra en kvinnes partner eller en forhåndsbestemt sæddonor, plasseres i livmorhalsen eller livmoren. kunstig inseminasjon prosedyrer som involverer plassering sæd inn i livmorhalsen kalles intracervical inseminasjon eller ici. når sperm er plassert inn i kvinnens livmor, er prosedyren kalles intrauterin inseminasjon eller IUI.
kunstig befruktning har tradisjonelt vært brukt når det er tenkt å være et problem med den mannlige partners fruktbarhet eller han bærer en genetisk sykdom som paret ikke ønsker å gi videre til et barn. i de senere årene har imidlertid kunstig inseminasjon blitt brukt av lesbiske par som ønsker å ha et barn med en biologisk forhold til en av partnerne. prosedyren kan også brukes av single kvinner som føler seg klar til å oppdra et barn til tross for deres mangel på en partner.
en kvinne som er vurdert å bruke kunstig befruktning som et middel for å bli gravid kan finne seg selv lurer på suksess for den prosedyren. dessverre, kan det være svært vanskelig å finne nøyaktige statistikker vedrørende dette emnet. for IUI, jo mer vanlig metode for kunstig befruktning, er det ofte angitt mellom 60 og 70 prosent av pasientene er i stand til å unnfange innen seks sykluser. imidlertid suksessraten avhengig av alder og generelle helsen til kvinnen, så vel som de spesifikke grunnene til hvor kunstig inseminering prosedyren er nødvendig.
Previous:nothing Next:medisinsk praksis
Relaterte artikler
hva som forårsaker fanget nerver
nikotin forgiftning
sentral fedme
second opinion
kompleks PTSD
aplastisk anemi
myxomatous
peak flow meter
endometriehyperplasi
vanligste diabetes patofysiologi