de ulike endokrine sykdommer

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-05-14
endokrine sykdommer er vanligvis forårsaket av en ubalanse i noen del av det endokrine systemet, som består av kjertler som er ansvarlig for opprettelse og regulering av hormoner nødvendige for viktige kroppsfunksjoner. endokrin sykdom er vanligvis forårsaket av et overskudd av et hormon, eller mangel på en, men noen lidelser kan faktisk lage slike ubalanser. endokrine kjertler er også utsatt for svulster, som vanligvis ikke forbundet med en hormonell ubalanse.
glukose lidelser er også knyttet til endokrine system. kjertelen involvert i dem er bukspyttkjertelen. den er ansvarlig for å lage glukagon og insulin. disse to hormonene er viktige i regulering sukker i kroppen. sykdommer som er forårsaket av en ubalanse av glukose er diabetes og hypoglykemi.
når folk spiser sukker, er det omgjort til glukose og deretter sluppet ut i blodet. for at cellene å absorbere glukose, må kroppen ha insulin. med ingen insulin, kan blodsukkernivået bli farlig høy. dette er hva som skjer i diabetes. det finnes flere forskjellige typer diabetes. type 1 er til stede fra fødselen og er preget av kroppens manglende evne til å produsere insulin. type 2 -diabetes oppstår senere i livet, og er preget av manglende evne i kroppen til å bruke insulinet som produseres. den siste typen diabetes kalles svangerskapsdiabetes og er bare funnet hos gravide kvinner.
hypoglykemi er det motsatte av diabetes. istedenfor blodsukkeret blir for høyt, lider har blod sukker som er uvanlig lav. dette er forårsaket av ikke å ha nok av glukagon, som er ansvarlig for å hjelpe kroppen bruke lagret glukose for energi.
en annen gruppe av endokrine sykdommer er forårsaket av skjoldbruskkjertelen. dette ligger i halsen, over kravebeinet. det er ansvarlig for etablering av kroppens stoffskifte. de to viktigste hormoner laget av skjoldbruskkjertelen er triidothyronine og tyroksin. over- eller under-produksjon av en av disse hormonene forårsaker sykdom. en overaktiv skjoldbruskkjertel kan forårsake symptomer som vekttap og økt hjertefrekvens, mens en under- aktiv kjertel kan føre til vektøkning og tretthet.
hypofysen er nok en del av denne kroppen som kan bli påvirket av endokrine sykdommer. omtrent på størrelse med en ert, det ligger ved foten av hjernen, og forbundet med nervene til hypothalamus. det er en av de viktigste kjertlene i endokrine systemet fordi de hormonene den produserer stimulere andre kjertler systemet til å produsere hormoner de gjør. for eksempel, gjør hypofysen follikkelstimulerende hormon, som stimulerer eggstokkene og testiklene for reproduksjon.
den vanligste formen for hypofysen sykdom er en tumor. en slik vekst er sjelden kreft. Det kan imidlertid føre til hyper- sekresjon eller hypo-sekresjon av mange forskjellige hormoner i kroppen som hypofysen stimulerer. hypofysesvulster kan også føre til press til områder av hjernen som kan føre til hodepine og vanskeligheter med å se.


Previous:nothing Next:symptomer på fibromyalgi

Relaterte artikler


 • de vanligste ortopediske problemer
 • barf bag
 • kvitte seg med overflødig slim
 • svangerskapsdiabetes
 • mindreverdig hjerteinfarkt
 • de forskjellige måtene å frastøte mygg
 • bioidentical hormoner
 • selvforsvar klasse
 • hyperkalsemi
 • diabetes insipidus symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com