pemfigus

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-05-06
pemfigus er en sykdom som påvirker huden, forårsaker smertefulle støt, skorper og blemmer å skje. det er en autoimmun lidelse, noe som betyr at kroppen produserer en immunrespons og angriper normale hudceller. pemfigus har tre typer som variere i alvorlighetsgrad. alle former av sykdommen er ganske sjeldne, og bortsett fra i Middelhavet, statistisk, forekommer pemfigus i om lag én million mennesker.
folk med jødisk eller Middelhavet avstamning synes mest sannsynlig til kontrakt pemfigus vulgaris. det manifesterer vanligvis når folk er 40 eller eldre, men noen barn kan også få tilstanden. uten behandling pemfigus vulgaris var en gang dødelig i nesten alle tilfeller. med behandling Dødelighetsratene har sunket til 5-15%.
paraneoplastic pemfigus er minst vanlig, men de farligste. det skjer i respons på tilstedeværelsen av en svulst, enten godartet eller ondartet. den lepper, munn, svelg og kropp kan alt ha smertefull blemmer og sår. hvis en svulst kan bli funnet og fjernet, denne formen for pemfigus ofte løser raskt. imidlertid høy dødelighet med denne formen som vanligvis forbindes med svulster av kreft opprinnelse.
behandling av pemfigus vulgaris og foliaceus fokuserer på bruk av muntlige og noen ganger aktuell steroider for å stoppe sykdomsforløpet. det er svært viktig at slik behandling begynne, som generelt alvorlig infeksjon vil skje på huden, eller i bronkiene eller lungene. Når sykdommen er under kontroll, vil steroid doser likevel fortsette, men kan gis i lavere mengder. mennesker med pemfigus også vanligvis trenger antibiotika for å forhindre eller bekjempe infeksjoner forårsaket av sårene.
pemfigus diagnostiseres ved lab analyse av prøver av sårene. pemfigus fører til at huden skille i ganske merkbare og umiskjennelig måter, slik at det kan observeres og diagnostiseres ganske enkelt.
denne tilstanden er ikke smittsom i alle dets former. det kan være noen genetiske linker til pemfigus, men en person kan ikke gi sykdommen i noen andre. på grunn av de skjemmende sår i forbindelse med pemfigus mange antar at tilstanden må være smittsom, men dette er overveldende ikke tilfelle.


Previous:nothing Next:unngå spontanabort

Relaterte artikler


 • symptomer på mild gastritt
 • kolecystitt
 • hva gjør en pediatrisk oftalmolog do
 • de vanligste ortopediske problemer
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • anti-streptolysin o
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • hypotoni
 • karsinom i tungen
 • Hva skjer med hormoner under svangerskapet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com