trisykliske antidepressiva

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-05-02
trisykliske antidepressiva ( TCA ) er medisiner utviklet for å behandle depresjon. er de nå mindre hyppig brukt, men var i utstrakt bruk på 1950-tallet og senere. bruk av medisiner som kalles selektive serotonin reopptakshemmere og serotonin og noradrenalin reopptakshemmere hemmere ( SSRI og SNRI ), redusert bruk av trisykliske antidepressiva fordi mange handlet på lignende måte, særlig SNRI, og har færre bivirkninger. det er fortsatt noen grunner TCA kan brukes, og disse ikke alltid forholder til behandling av depresjon.
ikke alle mennesker opplever alle disse symptomene. generelt mest klager av søvnighet om å ta disse stoffene, som kan gjøre fungerer i løpet av dagen vanskelig. Noen ganger er en trisykliske antidepressiva foreskrevet primært å bistå i søvne i stedet for som en hoved antidepressiva. disse stoffene kan også brukes for noen mennesker som lider av kroniske smerter, for å behandle noen symptomer på ADHD, eller for å behandle symptomer på irritabel tarm lidelse. igjen, siden effektene av disse medikamentene kan gjøre dem mindre foretrukket når alternativer med færre bivirkninger finnes.
annen grunn til at mange leger nøler med å foreskrive en trisykliske antidepressiva er fordi disse stoffene er ekstremt farlige i overdose mengder. overdosering kan være dødelig raskt, og pasienter som er deprimerte kan også være suicidale. det er noen bevis på at TCA, som mange andre antidepressiva, kan faktisk øke suicidalitet i en prosentandel av pasientene. det siste en lege ønsker er å sette en potensielt dødelig stoff i hendene på en person som er dypt suicidal eller kunne bli så. har SSRI og SNRI fordel her fordi selv i overdose mengder, de pleier ikke å forårsake så mye skade.
på den annen side, er det pasienter som kanskje ikke responderer på behandling med SSRI og SNRI, og en trisykliske antidepressiva kan betraktes som en mulig alterative behandling, hvilke pasienter kan reagere på bedre. ennå visse klasser av pasientene bør nok ikke bruke disse medikamentene blant disse menn med forstørrede prostates og noen med skjoldbruskkjertelen uorden. folk som har diabetes vil sannsynligvis kreve mer blod sukker overvåking også, som TCA kan påvirke blodsukkernivået.


Previous:nothing Next:tumor antigener

Relaterte artikler


 • nyrebekkenbetennelse
 • fekal forstoppelse
 • hva som forårsaker underarm svett
 • Hvor vanlig er bevissthet under narkose
 • åndelige affirmasjoner
 • workaholism
 • akutt encefalitt
 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • fargeblindhet genet
 • basal celle adenokarsinom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com