crystal meth

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-06-29
crystal meth er en svært ren form for metamfetamin, et stoff som opprinnelig produsert for farmakologiske formål, selv om det er i stor grad brukt til rekreasjonsformål i dag. du kan også høre crystal meth referert til som meth, Tina, is, eller tweak, blant andre ting. dette stoffet er svært vanedannende, og crystal meth bruk begynte å bli et stort problem i mange deler av USA, særlig på landsbygda, på slutten av 1990-tallet. fordi crystal meth er ulovlig i de fleste regioner av verden, er det vanskelig å få harde statistikk på hvor mange brukere av dette stoffet er, og hva deres livsstil er like, men studier av enkelte rusavhengige kan gi ledetråder.
det er flere forskjellige måter å ta crystal meth, med mange brukere som foretrekker å røyke det. klare, luktfri krystaller av stoffet kan også være grunnen og injiseres eller blåste. når brukerne tar crystal meth, stoffet forårsaker en flom av nevrotransmittere å gå av i hjernen, heve hjerte trykket og blodet rente og stimulerer sentralnervesystemet, skaper uro og økt årvåkenhet mens deprimerende appetitten. den høye sies å være lik at av kokain, men mye mer langvarig.
hvis noen overdoser på dette stoffet, kan han eller hun gå inn i kramper ledsaget av en farlig økning i kroppstemperatur, og dette kan føre til koma og død. langvarig bruk kan også føre til kardiovaskulære problemer, som krystall meth setter belastning på hjerte og karsystemet. som andre vanedannende stoffer, kan crystal meth også forårsake sosiale problemer, som brukerne gå langt for å få deres neste fix.
en vanlig tegn på kronisk meth bruk er alvorlig skade på tennene, kjent som " meth munnen. 'Mange mennesker tror at crystal meth fører til tannproblemer knyttet meth rusavhengige, men i virkeligheten er meth ikke direkte skadelig for tennene. Meth munn skjer fordi brukerne begynner å forsømme sine muntlige omsorg, og fordi de ofte slipe sin tenner og konsumerer store mengder søtet drikke under påvirkning av stoffet, som fører til tann sammenbrudd og forfall.
metamfetamin produksjon er et sosialt problem i regioner der mange mennesker er kroniske brukere, og det er også en offentlig sikkerhet problemet. crystal meth er ikke veldig vanskelig å produsere, som fører mange mennesker til å prøve å lage sin egen. imidlertid forholdene i en meth lab er potensielt eksplosive og svært farlig, spesielt når laben kjøres av brukere som kan neglisjere sikkerheten. meth labs kan eksplodere, starter branner og forårsaker alvorlige skader eller dødsfall.


Previous:nothing Next:elliptocytosis

Relaterte artikler


 • de vanligste myalgi symptomer
 • noen strategier for krise forebygging
 • de vanligste årsakene til leggen smerte
 • rehabilitering leger
 • cyste aspirasjon
 • guttaperka
 • de ulike metodene for skulder styrking
 • sekundær osteoporose
 • holistisk helse
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com