neonatal anemi

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-06-27
anemi er en tilstand der blodet ikke har nok røde blodceller eller hemoglobin eller er lavt i volum. neonatal anemi defineres som anemi som oppstår i et spedbarn som er mindre enn 28 dager gamle. i premature barn, er blodmangel ofte til stede ved fødselen, i friske fullbårne barn, kan det hende at anemi ikke være klart før en uke eller to etter fødselen flere ulike faktorer kan forårsake eller bidra til utvikling av neonatal anemi disse. årsakene er kategorisert i tre typer: blodtap, rødt blod celle ødeleggelse og mangelfull rødt blod celle produksjon, med den vanligste årsaken til anemi hos nyfødte blir blodtap.
rødt blod celle ødeleggelse eller utilstrekkelig produksjon av røde blodlegemer kan forekomme som følge av en arvelig røde blodceller uorden. slike lidelser omfatter arvelig spherocytosis, noe som øker frekvensen av rødt blod celle ødeleggelse, og infeksjon -indusert benmargssuppresjon, noe som reduserer hastigheten som nye røde blodceller blir produsert. utilstrekkelig produksjon av røde blodlegemer kan også skyldes jernmangel, men denne type anemi er relativt sjelden i nyfødtperioden. anemi forårsaket av en økt forekomst av røde blodlegemer ødeleggelse kan oppstå fra blodtype uforlikelighet mellom mor og barn, fra smitte eller fra arvelige blodsykdommer.
neonatal anemi kan forårsake et bredt spekter av symptomer, avhengig av årsak og alvorlighetsgraden av blodmangel. symptomer kan være blek hud, unormal hjerterytme eller puls, økt krav til supplerende oksygen, søvnproblemer, slapphet, lavt blodtrykk og dårlig fôring. i tillegg nyfødte med anemi er i fare for gulsott, en forstørret milt og metabolsk acidose, en alvorlig lidelse som kan være dødelig.
neonatal anemi behandling er også avhengig av årsak og alvorlighetsgrad. et alvorlig tilfelle av anemi kan kreve en blodoverføring, og et mildt tilfelle av forbigående anemi kan ikke kreve behandling i det hele tatt. i tilfelle av premature spedbarn, kan anemi forebygges, eller risikoen reduseres ved å begrense tegningen av blod for laboratorieprøver. når årsaken til neonatal anemi er en arvelig blodsykdom, den underliggende årsaken til anemi også må behandles.


Previous:nothing Next:guttaperka

Relaterte artikler


 • natur underskudd uorden
 • tracheotomy
 • skiftarbeid søvnforstyrrelse
 • beste måten å takle fibromyalgi tretthet
 • neonatal anemi
 • hva som forårsaker kribling lepper
 • interstitiell lungesykdom
 • de ulike Gerd symptomer
 • allergisk kontakteksem
 • de vanligste årsakene til svimmelhet og balanseproblemer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com