hva som forårsaker fet avføring

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-06-23
de fleste næringsstoffer innhentet gjennom kosten blir absorbert i tynntarmen. malabsorption syndromer som forstyrrer handlingen av tynntarmen også påvirke absorpsjon av proteiner, vitaminer og fett. næringsstoffene ikke absorberes av tynntarmen passerer gjennom til kolon og utskilles i avføringen. fet avføring, eller en høy konsentrasjon av lipider på avføringen, er forårsaket av medisinske tilstander som påvirker produksjon og sekresjon av pankreas enzymer eller gallesalter, som er nødvendig for forsvarlig fettopptaket.
malabsorption resultater fra enhver tilstand som hindrer tarmene fra ordentlig absorberende fettstoffer. steatoré, eller fet avføring, oppstår når mer enn 0. 25 gram ( 7 g) fett utskilles i avføringen per dag. fet avføring vises lyse og fet, og de har en stygg lukt. er fet avføring fra malabsorpsjon ledsaget av diaré, gass og abdominal bloating eller smerte.
årsaker steatoré kan grupperes i bukspyttkjertelen Utilstrekkelib eller nedsatt galle produksjon. eksempler på forhold som forårsaker bukspyttkjertelen Utilstrekkelib er pankreatitt, cystisk fibrose, kreft i bukspyttkjertelen, cøliaki eller andre slimhinnelesjoner sykdommer og obstruktiv galle eller kolestatisk leversykdom. forhold som svekker biliær funksjon omfatter lever eller galleveier sykdom eller betennelse i ileum. overvekst av bakterier i tynntarmen kan også føre til malabsorpsjon og fet avføring ved å gjøre gallesyre inaktive og forebygge miceller formasjon.
annet enn de fysiske symptomene på fet avføring, diaré og magesmerter, er malabsorpsjon forbundet med vitamin mangel. hvis tarmen ikke klarer å absorbere fettstoffer, så mineraler og fettløselige vitaminer, for eksempel a, d, e og K, utskilles i avføringen. I tillegg, uten riktig fett inntak, energinivå raser nedover. uforklarlig vekttap er et vanlig symptom på malabsorpsjon.
behandlingen avhenger av årsaken til malabsorpsjon. medisiner er tilgjengelig for å erstatte utilstrekkelig produsert pankreas enzymer, eller antibiotika kan behandle bakteriell overvekst i tarmen. mennesker som lider av malabsorpsjon kan kreve vitamintilskudd for å erstatte de fettløselige vitaminene skilles ut. agenter som binder gallesyrer kan hjelpe fett fordøyelsen.


Previous:nothing Next:kronisk lymfatisk leukemi

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
 • karriere psykolog
 • nyrebekkenbetennelse
 • atypisk trigeminusnevralgi
 • endoderm
 • anotia
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • de vanligste årsakene til døvhet hos barn
 • fotdeformitet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com