kronisk lymfatisk leukemi

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-06-22
kronisk lymfatisk leukemi, eller KLL, er en kreft som påvirker blod og benmarg, den svampaktig substans inne bein som produserer blodceller. er det referert til som en kronisk tilstand på grunn av langsom progresjon av sykdommen. det kan ta år for en person å flytte fra den første fasen av kreft for noen av de senere stadier. kronisk lymfatisk leukemi påvirker lymfesystemet, mutere de hvite blodcellene som bekjemper infeksjoner i kroppen.
legene er ikke sikre på om hva som forårsaker de genmutasjoner som forårsaker KLL å starte i første omgang, men de vet det er disse genmutasjoner som forårsaker sykdommen til fremgang. de lymfocytt hvite blodcellene har normalt en begrenset levetid. som de dør, blir et tilsvarende antall nye hvite blodlegemer opprettet. kronisk lymfatisk leukemi endrer levetiden hvite blodlegemer, noe som gjør det betydelig lengre. uten blodceller døende, kroppen raskt bygger opp et overskudd. disse ekstra cellene samles i blodet og store organer, og begynner å skape problemer ved stimlet ut de helsemessige blodcellene.
kronisk lymfatisk leukemi er diagnostisert gjennom en enkel blodprøve som tillater leger å oppdage antall celler i blodet. leger ser etter en høyt antall muterte hvite blodlegemer og et lavt antall friske hvite blodlegemer. KLL kan også bli diagnostisert gjennom en benmargsbiopsi. etter å ha blitt diagnostisert med KLL, vil legene avgjøre hvor langt avansert kreften er.
hvis kreften er i et tidlig stadium, vil legen sannsynligvis ikke anbefale noen behandling. bare én av tre pasienter i et tidlig stadium av kronisk lymfatisk leukemi noensinne vil gå videre til peke hvor de krever behandling, og tidlig behandling gjør svært lite for å endre utviklingen av kreft. senere stadier av kreft kan behandles gjennom cellegift og reseptbelagte medisiner. noen pasienter kan prøve legemiddelutprøvninger, og andre har behandlet KLL med benmarg stilk cellen transplantasjon.
selv om KLL kan påvirke noen, mest av de som er diagnostisert med det er over 50 år. kvinner har en høyere sjanse for å få det enn menn, og kaukasiere er mer sannsynlig å bli diagnostisert enn individer av andre raser. KLL er lindres, men det kan øke en persons risiko for å utvikle andre krefttyper. KLL er vanligvis ikke dødelig, men redusert immunitet tilknyttet det kan vare, forårsaker senere komplikasjoner, særlig hos eldre pasienter.


Previous:nothing Next:intracerebral hematom

Relaterte artikler


 • hypotoni
 • intern rensing
 • kunstig inseminasjon
 • de vanligste årsakene til bloating og vektøkning
 • generalisert epilepsi
 • vanlige årsaker til svimmelhet og tretthet
 • hemofili A
 • eksploderende hode syndrom
 • beste maten for ulcerøs kolitt
 • meldepliktige sykdommer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com