intracerebral hematom

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-06-22
en intracerebral hematom er en uvanlig, men livstruende tilstand hvor en eller flere blodårer ruptur i hjernen. en hematom er mest sannsynlig etter en alvorlig hodeskade, men overdoser, kronisk hypertensjon og blodsykdommer kan også forårsake plutselig blødning. en person som lider en intracerebral hematom er sannsynlig å oppleve en alvorlig hodepine, kvalme, kramper, og selv koma eller død. umiddelbare kirurgiske prosedyrer for å forsøke å lindre symptomene og hindre tap av hjernen fungerer. etter en vellykket prosedyre, er langsiktige medisiner og regelmessige kontroller for å sikre at fremtidige problemer ikke utvikler seg.
uansett årsaken til en intracerebral hematom, opplever en individuell vanligvis en rekke fortelle symptomer. de vanligste symptomene er svimmelhet, forvirring, kvalme, og gradvis forverring hodepine. som blod og væske bygge opp i hjernen, har en tendens til samlet blodtrykket til å stige, og beina på en eller begge sider av kroppen kan føle svak eller nummen. i løpet av minutter eller timer, mange mennesker opplever voldelige anfall som kan føre til bevisstløshet. legehjelp er nødvendig for å identifisere årsaken til problemet og fjerne overflødig blod fra hjernen før permanent skade er gjort.
når en pasient er brakt til legevakten eller kritisk omsorgssenter, leger først prøve å samle informasjon om medisinske forhold og om en ulykke hadde skjedd. spesialister kan bestemme den nøyaktige plasseringen av en hematom ved å gjennomføre en CT eller MR skanning av hjernen. de kan da bestemme den sikreste og mest effektive behandling prosedyre.
kirurgi er nesten alltid nødvendig for å avlaste en intracerebral hematom, selv om invasive prosedyrer kan føre til ytterligere hjerneskade i noen tilfeller. en minimal invasiv prosedyre kalt stereotactic kirurgi blir ofte forsøkt, der datamaskinskanning brukes til å finne hematomer og veilede kirurgen i sette en liten nål gjennom hodeskallen. kirurgen lanserer en kjemisk i blodet bassenget for å tynne det, og deretter bruker en sugeinnretning å drenere væske. etter operasjonen, er en pasient vanligvis begrenset til et sykehus seng i flere dager eller uker å overvåke utvinning.


Previous:nothing Next:Cushings syndrom

Relaterte artikler


 • om av skjoldbrusk blodprøver
 • subacromial bursitt
 • erytem marginatum
 • de beste tipsene for hepatitt c ledelse
 • de vanligste årsakene til nyre arrdannelse
 • sammenheng mellom ms og hjerneskader
 • tegn på ufruktbarhet
 • alvorlig fordøyelsesbesvær
 • mindre sår
 • astma handlingsplan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com