eksploderende hode syndrom

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-06-21
eksploderende hode syndrom er en uvanlig og ganske sjelden tilstand som ofte blir beskrevet som en parasomni. en parasomni er enhver hendelse som forstyrrer søvnen, og kan inkludere ting som søvn gange, myoklone rykk, eller natteskrekk. men noen tilfeller av eksploderende hodet syndrom har blitt beskrevet når en person er våken, oftest denne uvanlige omstendigheter oppstår akkurat som folk driver Blund. hva da følger er et høyt smell, krasj, ring eller eksplosjon støy, noe som synes å forekomme i hodet, og som vanligvis resulterer i total våkenhet, potensielt opprørt, og noen panikk.
første, forutsi hastigheten som ' eksplosjoner ' Choice skje er ikke lett. noen mennesker har dem ofte, opptil et par ganger i uken, og andre vil oppleve dem mindre enn en gang i måneden. den syndrom kan også forsvinne for lang tid eller for alltid uten behandling. medisinske forskere foreslår også at kvinner er mer enn dobbelt så stor sjanse enn menn for å få eksploderende hode syndrom, og at gjennomsnittlig debutalder er på slutten av 50-tallet. ingen fast forbindelse er etablert mellom tilstander som migrene og eksploderende hode syndrom, selv om noen få mennesker som har rapportert syndromet har begge deler.
det er noe uenighet om hvordan du skal behandle eksploderende hodet syndrom. hvis tilstanden ikke er å forstyrre søvn eller skape betydelige alarm for den berørte person, kan ingen behandling være nødvendig. de som er interessert i har symptomer forsvinner raskt kan finne hjelp med medikamentet klomipramin. denne medisinen er en anti- depressivt av trisykliske klassen som brukes til å behandle en rekke lidelser, inkludert natta enurese, og tvangslidelser. noen studier tyder klomipramin kan vise seg vellykket i slutt symptomer.
om forskningen på dette syndromet har hittil pekt på at det er plagsomt, men godartet, er det likevel anbefale at noen mistenker eksploderende hodet syndrom betale et besøk til legen. leger kan anbefale en dvale studere eller besøker en nevrolog for mer spesialisert omsorg og å gi pasientene best mulig tilgang til råd og behandling. diagnose bør spesielt bekreftes dersom symptomene er atypiske, da dette kan peke på andre forhold i stedet.


Previous:nothing Next:minuttvolum

Relaterte artikler


 • narsissistiske personlighet inventar
 • om av hepatittvirus
 • effektene av emfysem på pusten
 • Forskjellen mellom en abscess og en fistel
 • felles lidelse
 • pemfigus
 • okulær toksoplasmose
 • sterol
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • Adduktoren
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com